mamaplus

Absolvenții, în febra pregătirilor pentru balul de absolvire. Cât îi costă acest eveniment

-
//
08.06.2023

Deşi mai au de susţinut câteva examene de Bacalaureat, absolvenţii de liceu au intrat deja în febra pregătirilor pentru balul de absolvire.

mamaplus

Magazinele de haine şi atelierele de croitorie nu mai fac faţă cererilor de la tinerii care vor, cu tot dinadinsul, să se remarce printr-o ţinută deosebită, în seara de gală, transmite Tvr Moldova.

Ca să fie sigure ca nu dau greş cu ţinuta, unele fete apelează la atelierele de croitorie. Anul acesta, potrivit designerilor, sunt în vogă rochiile cu corset din ţesături tip plasă. Preţurile pentru o astfel de ţinută pornesc de la 1.000 de lei şi pot ajunge şi până la 10 mii de lei, în funcţie de materialul şi modelul ales.

VERONICA CROITORU, designer vestimentar: „Chiar şi dacă are un preţ mare în magazine, rişti că poţi să mai fie vre-o trei patru tinere la fel, ca şi cu pantofii sau sandalele, aşa şi cu rochiile. Poate să fie un produs foarte simplu dar e important că stofa nu este nicăieri şi e ceva deosebit. Ca şi la aceasta. Corsetul, plasa care acum este foarte iubită pe piaţă şi unele accente cu flori”.

Şi magazinele oferă o gamă largă de ţinute de seară, adaptate fiecărui buzunar. Fuchsia, albastru, verde sau galben sunt printre culorile preferate ale acestui sezon iar rochiile decorate cu pene se bucură, în continuare, de popularitate, spun comercianţii.

„Sunt încă în pregătiri, ca şi toate fetele bănuiesc. Acum toate caută rochii pantofi. Încă nu am preconizat un anumit buget, dar rămâne de văzut. Fuchsia, albă cel mai mult. Aşa model, dar nu prea avem toate mărimele că au fost luate şi la ultimul sunet. Aşa model şi aşa uitaţi-vă. Aşa model este foarte solicitat. Mai avem acuş vă arăt, model care a mers şi anul trecut şi anul acesta e în vogă. Preferă albastru şi fuchsia”.

Şi dacă în anii precedenţi băieţii purtau clasicul costum negru, anul acesta e la modă ţinuta casual, costume cu imprimeuri diverse combinate în special cu pantofi sport.

DUMITRU SARÎ-TERZI, director, magazin de îmbrăcăminte pentru bărbaţi: „Sunt solicitate costumele casual. Spre exemplu aşa un sacou cu pantaloni jogger, care sunt probabil cei mai interesanţi pantaloni de vară, foarte subţiri. Sacourile vin fără paralon, fără nimic. Tinerii deja înlocuiec cămaşa cu un tricou polo sau cu guleraş rotund şi din încălţăminte nu aleg pantofi clasici dar aleg ghetuţe şi aşa arată mult mai interesant”.

Coafura și machiajul sunt, de asemenea, importante pentru o seară de bal. Stiliștii spun că în acest an se pune accent pe naturaleţe. Un astfel de machiaj costă peste 300 de lei. Cam tot atât şi aranjarea părului.

IRINA GRAFF, make-up artist: „Nuanţele naturale, pământii, nuanţele care sunt foarte delicate, roz, roz pal, culorile neutre scot în evidenţă frumuseţea natural a fetelor. Ca recomandare, eu consider că accentual principal trebuie pus mai mult pe calitatea pielii, decât pe cantitatea produselor decorative”.

„Eu mă pregătesc pentru bal iar alegerea machiajului, a stilului, sunt lucruri foarte importante. Eu aştept cu nerăbdare să ajung la bal cu un astfel de machiaj frumos”.

Aşadar, dacă tragem linie, cheltuielile pentru vestimentaţie, vizita la salonul de înfrumuseţare şi petrecere pot ajunge şi până la 10 mii de lei. Tocmai de aceea, unii tineri renunţă la balul de absolvire şi aleg să plece într-o scurtă călătorie.

„Pentru persoană în jur de 150 de euro, plus, minus. – Unde veţi pleca? În oraşul Istambul Turcia. –Şi cât veţi fi acolo? – Aproximativ 3-4 zile!”.

Startul petrecerilor de absolvire se dă odată cu încheierea sesiunii de bacalaureat, adică după 20 iunie.