mamaplus

49 de persoane, inclusiv copii, s-au înecat timp de o zi în Rusia

-
//
08.07.2024

Șapte copii se numără printre cele 49 de persoane care s-au înecat, sâmbătă, în ape de pe întreg teritoriul Rusiei, în contextul căldurii care a cuprins vaste regiuni ale țării, conform unui anunț făcut duminică de Ministerul pentru Situații de Urgență de la Moscova, transmite Reuters.

mamaplus

„Un total de 65 de incidente au fost înregistrate în apele țării în ultimele 24 de ore - 49 de oameni au murit”, conform anunțului făcut de minister pe contul oficial de Telegram, transmite agerpres.ro.

Astfel, anul acesta s-au înregistrat cu 10 astfel de incidente mai mult decât în aceeași zi a anului trecut, conform agenției de presă RIA, citată de Reuters.

În ultima săptămână, rușii s-au confruntat cu un val de căldură neobișnuit pentru ultimul secol, la Moscova înregistrându-se în ziua de 3 iulie o temperatură de 32,7 grade Celsius, care a depășit cu 0,5 grade Celsius un record de temperatură pentru această zi ce datează din 1917. Temperaturile din numeroase orașe ale Rusiei au depășit 35 de grade Celsius.

Vremea deosebit de călduroasă a provocat o creștere a cererii de aparate de aer condiționat și de ventilatoare, iar moscoviții au consumat cantități record de înghețată și băuturi reci. A fost distribuită apă pasagerilor în metrou și în multe trenuri.

În regiunea Nijni Novgorod din Rusia centrală, o fetiță de 10 ani s-a înecat în Râul Volga și sora ei de 6 ani este dată dispărută, fiind în continuare căutată de serviciile de intervenții.

În regiunea Bașkiria, aflată între Volga și Munții Ural, trei oameni au murit înecați, printre care și o adolescentă de 16 ani, conform ministerului rus.