mamaplus

36 de accidente cu implicarea trotinetelor, înregistrate de la începutul anului. Îndemnul poliției rutiere

-
//
25.07.2023

Poliția rutieră îndeamnă părinții să-și învețe copiii adolescenți, care preferă să circule cu trotineta și se expun deseori riscului, regulile de circulație rutieră. Potrivit datelor oamenilor legii, majoritatea persoanelor implicate în accidentele cu trotineta sunt minori. Și cel mai grav este faptul că mulți dintre ei sunt în stare de ebrietate, iar legea prevede în acest caz o amendă de 15.000 de lei, scrie tv8.md.

mamaplus

În prezent, poliția rutieră desfășoară o campanie de informare a acestor participanți la trafic. Aceștia le-au împărțit conducătorilor de trotinete materiale informative și veste reflectorizante, pentru ca ei să fie văzuți de departe pe timp de noapte atât de șoferi, cât și de pietoni. 

Și, deși mulți au fost surprinși cu încălcări, de această dată au scăpat doar cu recomandări din partea oamenilor legii. 

„- Noi am văzut că dumneavoastră circulați pe trotuar, unde circulă pietonii, cunoașteți că sunt cazuri fatale..
- Știu, dar eu foarte atent mă deplasez.
- Păi, anume așa au spus toți care au fost implicați în acele accidente, experiența demonstrează că anume sine-încrederea aceasta și duce la accidente. Astăzi nu vă sancționăm, vă înmânăm așa un pliant, o să faceți cunoștință cu recomandările”.

Unii iubitori de a merge cu trotineta au recunoscut că își pun deseori viața în pericol, fie din propria neglijență, fie din cauza altor participanți la trafic. La fel și acest bărbat, care, din neatenție, a fost la un pas de accident. 

Și dacă cei cu trotinetele recunosc că nu respectă mereu regulile de circulație, șoferii de automobile sunt mult mai categorici. Aceștia îi acuză pe trotinetiști că nu țin cont de ceilalți participanți la trafic. 

Una dintre cele mai mari probleme în acest caz este faptul că trotineta este preferată în special de copii minori. Astfel, din cele 36 de accidente cu trotinete, înregistrate de la începul anului, în majoritatea au fost implicați minori. În aceste cazuri, cei care vor răspunde în fața legii pentru acțiunile lor sunt părinții, care riscă amendă de 15.000 de lei.