mamaplus

20 de copii au păr pe tot corpul, după ce li s-a dat din greșeală un medicament

-
//
03.12.2020

Aproximativ 20 de copii din Spania au păr pe tot corpul, după ce li s-a administrat din greșeală un produs pentru creșterea părului, în loc de un medicament pentru dureri de stomac, notează The Sun. Mai multe fotografii prezintă câțiva copii care locuiesc în orașul Torrelavega din regiunea nordică a Spaniei, Cantabria, având pielea acoperită de păr.

Oficialii locali au recunoscut că unui grup de copii i s-a administrat din greșeală minoxidil, un medicament pentru creșterea părului, în loc de omeprazol, folosit pentru tratarea refluxului gastric. Medicamentul sub formă de sirop a fost etichetat greșit și a fost livrat farmaciilor din Granada, Cantabria și Valencia.

La doi ani după gafa medicală, familiile unor copii s-au plâns că, în ciuda tratamentului, părul continuă să crească, iar acum cer despăgubiri în instanță. Potrivit datelor Ministerului Sănătății, autoritățile au aflat de această gafă la sfârșitul lunii iulie a anului trecut, atunci când un grup de familii, reprezentat de avocatul Javier Diaz Aparicio, a depus o plângere.

mamaplus

A durat două luni până când autoritățile și-au dat seama de eroarea de etichetare și au închis laboratorul în care a fost comisă greșeala.

”De ce durează mai mult de două luni pentru a testa un medicament? Nu ni s-a spus nimic. Sunt furiosă, speriată și simt o lipsă totală de empatie.”, a subliniat Amaia, o mamă al cărei copil a fost afectat.

Femeia a adăugat că fiica ei a luat o doză mare de medicamente și că nimeni nu a sunat la momentul respectiv pentru a o sfătui ce pași trebuie urmați pentru a remedia greșeala.

Familiile afectate au depus acum plângeri civile și penale împotriva laboratorului și a mai multor companii pentru importul și distribuția medicamentului, precum și împotriva a două farmacii din Cantabria care au fost ulterior achitate de judecător.