mamaplus

18 copii s-au intoxicat cu clor la un bazin de înot. Micuții au ajuns de urgență la spital

-
//
27.10.2021

18 copii cu vârste cuprinse între 3 și 10 ani au ajuns de urgență la spital după ce au fost intoxicați cu clor la bazinul unui club sportiv din București, România. 12 dintre copii au fost internați, iar alții au avut nevoie de mască de oxigen. În acest caz a fost deschisă o anchetă.

Reacțiile au început să apară la doar câteva ore, iar cei mici au ajuns la spital. Aceștia au acuzat iritații pe piele, tuse și insuficiență respiratorie. 

12 dintre copii au avut nevoie de internare și 10 au avut nevoie de masca de oxigen, pentru că au dezvoltat o pneumonie după expunerea la vaporii de clor.

„În decurs de trei zile s-au prezentat, în etape, 18 copii cu intoxicație cu clor, din care patru au refuzat internarea și 2 nu au necesitat internare. Au fost internați 12 copii cu pneumonie post expunere la vaporii de clor, din care 10 au necesitat oxigen. Fiecare a stat internat în medie 3-4 zile. Evoluția a fost favorabilă, ultimii externați au fost duminică. În acest moment nu mai avem nici un copil internat din accidentul colectiv de la bazinul Rapid. La prezentarea lor la UPU, a fost anunțată poliția evenimente la 112 (s-au prezentat cei de la secția de care aparține bazinul de înot), conducerea spitalului și DSP” a declarat purtătorul de cuvânt al unității medicale.

În urma sesizării făcute de reprezentanții spitalului, polițiștii au deschis o anchetă. De asemenea, au fost prelevate probe de apă din bazin, fiind sesizată și Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București.