mamaplus

14 mame refugiate din Ucraina au născut în instituțiile medicale din Moldova

-
//
23.03.2022

Peste 1.300 de refugiați din statul vecin au beneficiat de asistență medicală în instituțiile din țară, iar 400 dintre ei au fost internați pentru tratament. Anunțul a fost făcut de către ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, în cadrul unei conferințe de presă comune cu directorul regional OMS pentru Europa, Hans Kluge.

„Până în prezent, 14 mame refugiate au născut în instituțiile medicale din Moldova, iar circa 400 de refugiați, dintre care și copii, sunt internați pentru diverse tratamente. O parte dintre pacienți, inclusiv cei care aveau nevoie de dializă și tratament al bolilor oncologice, dar și de transplant, au fost transferați în spitale din România. O mare parte din refugiați însă au refuzat transferul, preferând să rămână la noi datorită faptului că aici pot comunica în limba rusă cu personalul medical.”, a mai menționat ministra sănătății, Ala Nemerenco.

De asemenea, ea a spus că nu se cunoaște suma exactă pe care Guvernul a cheltuit-o în oferirea serviciilor medicale cetățenilor ucraineni. 

„Fiecare instituție va indica suma cheltuită în rapoartele lor pentru a fi expediate CNAS-ului.”, a conchis ministra.