mamaplus

În 14 grădinițe din Chișinău vor fi redeschise 26 de grupe pe parcursul acestui an

-
//
26.02.2021

Autoritățile capitalei vor redeschide în acest an 26 de grupe noi, ceea ce va permite extinderea capacității de primire a 14 grădinițe. Jumătate dintre aceste instituții de educație timpurie se află în sectorul Botanica. Pentru renovarea spațiilor în care vor fi amenajate grupele au fost alocați aproximativ 15 milioane de lei. Lucrările vor începe în luna mai și vor dura trei luni.

Numărul copiilor crește constant în sectorul Botanica, iar unele grădinițe nu mai fac față cererilor de înmatriculare. De aceea, Direcția Educație s-a văzut nevoită să redeschidă 17 grupe în șapte grădinițe. Asta va permite asigurarea a aproximativ 400 de locuri suplimentare.

„Sunt șapte grădinițe, care se află în zone diferite. Este Grădinița numărul 99 de pe strada Muncești. Este Grădinița 103, unde vor fi deschise patru grupe și este situată în localitatea Codru, partea îndepărtată a sectorului Botanica. În unele grădinițe va fi o grupă deschisă, în altele - două, de la una până la patru grupe pentru fiecare instituție. În general, pentru aceste lucrări au fost alocate 10,5 milioane de lei”, susține Iuri Vitneanski, vicepretor al sectorului Botanica.

Grupele vor fi amenajate în spațiile din grădinițe, utilizate acum în calitate de depozit sau alte scopuri, iar altele se află într-o stare deplorabilă.

Primăria Capitalei urmează să aloce peste șase milioane de lei și pentru lucrările de reparație curentă în 32 de grădinițe din sectorul Botanica.