mamaplus

11 elevi au ajuns la spital după un experiment științific eșuat

-
//
21.11.2022

Cel puțin doi elevi de școală primară au suferit arsuri grave în urma unui experiment științific organizat în aer liber de o școală din Sydney. Vântul puternic care a suflat luni în metropola australiană a împrăștiat materialele folosite în experiment asupra elevilor, relatează The Guardian.

În total, 11 elevi, în vârstă 10-11 ani, și un adult – despre care se crede că este profesorul lor – au fost răniți în urma incidentului, care s-a întâmplat la școala publică Manly West.

Unul dintre elevii cu arsuri grave a fost transportat cu elicopterul la spitalul de copii Westmead, iar celălalt elev a fost dus cu ambulanța la aceeași unitate medicală. Ceilalți nouă copii au fost duși la spitalele Royal North Shore și Northern Beaches, iar adultul nu a fost spitalizat.

Elevii luat parte la o demonstrație științifică în cadrul căreia se crea un „șarpe de zahăr” cu bicarbonat de sodiu, un amestec de zahăr și un accelerant.

„Rafalele puternice de vânt de astăzi au afectat experimentul și au aruncat în aer unele dintre materiale. Copiii au suferit arsuri în partea superioară a corpului, pe piept, pe față și pe picioare. Din fericire, cei mai mulți dintre elevi nu au fost răniți grav”, a declarat Phil Templeman, un reprezentant al ambulanței.

Pompierii au securizat locul incidentului, în timp ce autoritățile investighează cauzele acestuia.