mamaplus

100 de copii din Ialoveni vor merge gratuit la o tabără din România

-
//
20.05.2024

Circa 100 de copii din raionul Ialoveni vor merge și în această vară, gratuit, la o tabără de odihnă din Județul Dâmbovița, România.

 

mamaplus

Este vorba despre un proiect dintre Consiliul Raional Ialoveni și Consiliul Județean Dâmbovița din România, ca și rezultat al înfrățirii dintre Ialoveni și Dâmbovița, acord semnat la 15 mai 2015, transmite Ialovenionline.md.

Acesta este al șaselea an în care Consiliul Județean Dâmbovița va oferi foi de odihnă pentru copiii din raionul Ialoveni. Potrivit vicepreședintelui raionului Ialoveni, Eugen Secrieru, cheltuielile pentru cazarea și alimentația copiilor sunt asigurate în totalitate de Consiliul Județean Dâmbovița, în timp ce Consiliului Raional Ialoveni îi revin cheltuielile legate de transport.

În acest context, consiliul a alocat deja, prin decizia consilierilor din 17 mai, 100.000 de lei pentru transportul copiilor în două tururi.

Lista elevilor ce vor merge la tabăra de odihnă din România urmează a fi aprobată de Consiliul Raional, în baza propunerilor venite din partea școlilor din raion.

De asemenea, consilierii au aprobat și alocarea a 1,3 milioane de lei pentru odihna a 430 de copii din raion în taberele de vară din R. Moldova.