mamaplus

10 mii de laptopuri vor ajunge în școlile din Moldova

-
//
14.04.2021

Proiectului „Reforma Învățămîntului în Moldova” (PRIM) a fost recepționat de Ministerul Educației Culturii și Cercetării (MECC) și va fi repartizat pe 14 aprilie. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Culturii și Cercetării Lilia Pogolșa. Atât cele 2400 de laptopuri recepționate, cât și alte 7600 de unități, care urmează să fie furnizate de agentul economic săptămâna viitoare, vor ajunge în toate raioanele țării. Această cantitate va acoperi integral necesitățile elevilor din ciclul gimnazial și liceal.

Potrivit ultimelor date, colectate prin Sistemul Informațional de Management în Educație (SIME) 9484 de elevi din clasele V-XII au nevoie de un calculator pentru a se conecta la lecțiile desfășurate online. Informațiile au fost furnizate de către directorii instituțiilor de învățământ general din țară.

„Chiar dacă la nivel global a fost raportat un deficit mare de laptopuri și piese necesare pentru fabricarea acestora, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, de comun cu partenerul de cooperare a reușit să achiziționeze 10 000 de laptopuri - o cantitate maxim disponibilă pentru moment. Acest număr ne va permite să acoperim în totalitate necesitățile elevilor din ciclul gimnazial și liceal. Urmare a acestei distribuții de tehnică niciun copil care învață la gimnaziu sau liceu nu va rămâne în afara procesului educațional din cauza că nu are acasă un computer de la care să se conecteze la lecții.” a precizat ministrul Lilia Pogolșa.