mamaplus

10 clase din raionul Căușeni stau în carantină, după ce 12 elevi s-au infectat cu COVID-19

-
//
17.09.2021

10 clase de elevi din raionul Căușeni au intrat în carantină din cauza virusului SarsCov2. Se întâmplă după ce în ultimele două săptămâni la nivelul raionului Căușeni numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus, a crescut. Deși, unii manageri de instituții susțin că elevii au luat boala din afara școlilor, autoritățile din sănătate spun că și profesorii nevaccinați sau care nu se testează sunt un pericol pentru sănătatea copiilor.

Potrivit ultimelor date, 12 elevi din raion Căușeni sunt infectați cu COVID-19. Astfel, clasele acestora au fost impuse să studieze la distanță. Prin urmare, circa 50 de elevi de la Liceul ”Mihai Eminescu” se află în autoizolare. Conducerea instituției spune că, virusul a venit din exterior.

Cazuri de infectare există și în rândul cadrelor didactice din raion. Trei din cei cinci profesori care au luat virusul nu sunt vaccinați. Administrația liceului susține că știe ce presupune ultima decizie a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, însă nu are de gând să impună pe nimeni să se vaccineze sau să se testeze la COVID-19.

În ultimele două săptămâni raionul Căușeni a înregistrat 161 de cazuri noi de infectare.

Amintim că recent, Ministerul Sănătății a obligat cadrele didactice nevaccinate să facă o dată la 14 zile testul COVID-19 din bani proprii. Hotărârea a fost criticată de mai mulți angajați din domeniu, dar și de cetățeni de rând. Cu toate acestea, premierul Natalia Gavrilița a declarat că nu se va renunța la această idee și că mai multe țări europene au renunțat la practica de a testa gratuit profesorii.