Dacă tot suntem în perioada postului și avem ocazia să ne punem la încercare fanteziile culinare cu tot ce înseamnă vegetal, îți oferim azi o rețetă delicioasă care va fi pe placul întregii familii. Ingredientele se găsesc în fiecare bucătărie, iar modul de preparare e foarte simplu. Să trecem la treabă!
Se curăță ceapa, cartofii, morcovul și pătrunjelul, se spală, se taie bucăți mari și se pun la fiert în apă rece. Apa trebuie să depășească legumele cu 2-3 cm. Se desface broccoli în buchețele. Se folosește și tulpina, se curăță și se taie bucăți mari.
După 15 minute de fiert legumele, adăugăm broccoli. Dacă este nevoie se adaugă apă clocotită, tot așa să depășească legumele cu 2-3 cm. Se mai fierb 5 minute.
Înainte de a pasa legumele, se pot opri câteva buchețele de broccoli pentru a orna supa. Se pasează legumele, se adaugă din zeama în care au fiert pentru a ajunge la consistența dorită. Se adaugă uleiul de măsline și se condimentează cu sare și piper după gust.
Se servește cu crutoane.