Chiar dacă ne aflăm în post, asta nu înseamnă că nu ne putem bucura de o pizza delicioasă, care poate fi preparată cu uşurinţă acasă, din ingrediente 100% naturale și vegetale. Dacă tot vine weekend-ul, e timpul să-i surprinzi pe cei dragi cu ceva tare bun!
Într-un bol amestecă apa caldă cu drojdia şi o linguriţă de făină şi las-o câteva minute să se activeze.
Adaugă 120 g de făină, sare, ierburi, usturoi şi ulei de măsline şi amestecă. Adaugă alte 3 linguriţe de făină şi amestecă cu ajutorul mâinilor până se formează o gogoaşă.
Adaugă făină ori de câte ori este nevoie, apoi formează din compoziţie o ”minge” şi las-o timp de 15 minute să se odihnească la loc cald.
Mai apoi, adaugă 1/2 linguriţă ulei peste aluat şi întinde-l cu mâna, apoi întinde aluatul sub formă rotundă, în funcţie de cât de gros sau subţire îţi doreşti să fie. Lasă-l câteva minute să se aşeze şi, între timp, pune cuptorul la încălzit la 220 grade.
Adaugă sosul de roşii peste aluat, iar mai apoi brânza tofu şi legumele, peste care adaugi sare.
Lasă pizza la cuptor tip de 17-18 minute până când marginile devin aurii, apoi adaugă busuioc proaspăt. Se taie felii şi se serveşte!