mamaplus

Poftă de ceva dulce? Încearcă să gătești biscuiți polonezi ”Mazurka”

-
//
05.05.2020

Dacă te gândești că vei sta mult în bucătărie preparând acești biscuiți, din start îți spunem că nu ar trebui să o faci. Dimpotrivă, vei savura din plin procesul, pentru că va dura doar 20 de minute. Este o rețetă originală de biscuiți cu nuci și stafide, preluată din bucătăria tradițională poloneză. Să știi că rezultatul va depăși toate așteptările. Să trecem la treabă!

Complexitate
Mediu
Timp de gătit
20m
Ingredientele
1 pahar de zahăr
2 ouă
1,5 linguriță praf de copt
1 pahar de făină cernută
1 pahar de nuci
1 pahar de stafide
Preparare

Spălați și opăriți stafidele, apoi uscați-le cu un prosop de hârtie. Fărâmițați nucile.

Spargeți ouăle într-un bol adânc și mixați-le cu mixerul, până obțineți o masă spumantă. Apoi adăugați treptat zahărul. Bateți ingredientele până veți obține o compoziție pufoasă, albă.

Adăugați treptat făina cernută și praful de copt. Omogenizați aluatul.

Adăugați în aluatul omogenizat nucile și stafidele. Amestecați aluatul apetisant.

Turnați, răspândiți și uniformizați aluatul într-o tavă de copt, tapetată cu hârtie și unsă cu unt.

Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 20-25 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

Luați tava din cuptor și transferați ”blatul” pe un tocător de lemn. Tăiați blatul fierbinte pe porțiuni și forme de mărimea dorită. Lăsați biscuiții să se răcească. Aranjați biscuiții apetisanți pe un platou. Serviți biscuiții polonezi cu mare plăcere, alături de o cană cu ceai aromat.