mamaplus

Cum să prepari un tort din cozonacul uscat? Rețeta pas cu pas

-
//
27.04.2022

Nu te grăbi să arunci cozonacul rămas după masa de Paște. Chiar dacă îți pare uscat și lipsit de vlagă, încearcă rețeta pe care ți-o prezentăm aici și nu vei regreta. Acest tort va ieși foarte moale și gustos, astfel încât va deveni secretul tău în bucătărie. Să trecem la treabă!

Complexitate
Mediu
Timp de gătit
45m
Ingredientele
Pentru cremă:
500 ml lapte
1/2 cană zahăr
3 linguri amidon
150 g unt
1 fiolă esență de rom
3 linguri cacao
Pentru sirop:
1-2 pahare de apă
4-5 linguri zahăr pudră
3 fiole de esență de rom
Pentru ornat:
alune de pădure sau nuci măcinate
figurine din ciocolată
Preparare

Ingredientele pentru sirop se amestecă bine până se topește zahărul.

Se feliază cozonacul. Feliile se pun într-o tavă, una lângă altă, apoi se însiropează cu siropul cald.

Se face crema astfel: se fierbe laptele cu zahărul, din compoziția asta se pun într-un bol câteva linguri și se dizolvă amidonul. Se toarnă amidonul peste lapte și se fierbe până se îngroașă, apoi se adaugă cacao. Puteți folosi plicuri de pudding instant în loc.

Se ia de pe foc și se adaugă untul. După ce se mai răcește, se pune esență de rom.

Se pune jumătate din această cremă peste feliile de cozonac însiropate, apoi se pune iar un strat de cozonac, se însiropează. Deasupra se pune restul de cremă.

Ouăle și iepurașii de ciocolată de fărâmițează și se topesc la bain marie și se toarnă peste stratul de cremă, apoi se presară pudra de alune de pădure (sau nuci, migdale, după preferințe) măcinate deasupra. Puteți lăsa, după preferințe, și câțiva fulgi de ciocolată mai mari sau chiar figurine întregi, mici.

Tortul se dă apoi la rece și este gata de mâncat.