Acest aperitiv are o textură fină și se topește în gură la cât de bun este. Rețeta am preluat-o de la food bloggerița autohtonă Sabina Rusnac, care știe cum stă treaba cu mâncărurile delicioase. Apropo, potrivit tradiției, tinerii care își doresc să aibă copii în acest an li se recomandă să mănânce clătite cu icre roşii în această săptămână.
Mixează la blender ouăle și sarea. Apoi adaugă laptele, treptat făina, iar la final uleiul.
Unge tigaia cu un șervețel uns cu ulei (doar prima dată) și prăjește clătitele pe o parte, apoi pe cealaltă - atât cât să fie rumene și frumoase. Lasă-le să se răcească.
Întinde o foaie de clătită cu partea interioară sus și unge-o cu un strat fin de cremă de brânză. Rulează clătita și pune-o pe un platou plat sau fund de lemn. Procedează la fel și cu celelalte, apoi pune-le la frigider ca să se întărească puțin.
Așează rulourile din clătite pe un fund de lemn și taie-le pe toate o dată în bucăți de cca 2 - 2,5 cm înălțime. Așa vei obține niște mini-rulouri egale.
Așează-le pe un platou și presoară icre roșii din plin, pe fiecare rulou.