Eugenia este o mămică responsabilă, care se gândește la viitorul acestei planete, promovând modul de viață sustenabil. Prin acțiuni proprii, meșterița vrea să reducă efectele activității umane asupra planetei. Aceasta creează torbe din sfoară, care pot fi purtate mereu în geantă și folosite în locul pungilor din plastic, dar și coșuri tricotate, care vor arăta perfect în orice colțișor al casei tale.

mamaplus

Cine stă în spatele paginii luckys.homeandwear?

Brandul Luckys.homeandwear a fost creat de mine, cu ajutorul soțului, fotograf de profesie, care este responsabil de crearea pozelor pe care le vedeți pe pagina noastră de Instagram. Tot el îmi oferă sfaturi despre produse. Denumirea brandului vine de la numele nostru de familie: Lachi.

Cu ce scop ai creat această pagină?

Creez produse din fire obișnuite și tricotate (pentru coșuri), toate fiind din 100% bumbac. Scopul meu este să tricotez din cele mai naturale materiale, care vor fi ecologice și vor rezista în gospodărie cât mai mult timp.

Am vrut să creez ceva frumos, confortabil și util, astfel am decis să-mi aplic abilitățile în practică și am început să tricotez pentru mine și pentru prietenii mei, la comandă.

mamaplus

Cum ți-a venit ideea să creezi produse eco?

Totul a început de la o torbă din sfoară, pe care am creat-o pentru a înlocui sutele de pungi pe care le cumpăram din magazin în fiecare zi. Am procurat fire, am urmărit câteva zeci de tutoriale video și, în cele din urmă, am tricotat prima mea torbă. Când am văzut cât de frumoasă a ieșit, am făcut câteva fotografii și imediat au apărut persoane care și-au dorit același model de pungă eco.

I-am dat torba mea primului client și până acum nu am una proprie, ca cizmarul fără cizme. În schimb, pentru coșurile croșetate, această regulă nu este valabilă. Am cel puțin câte un coș în fiecare cameră, în coridor și la baie, drept decor sau pentru depozitarea lucrurilor mici.

Există cerere pentru produsele eco friendly în Moldova?

Folosirea produselor ecologice în zilele noastre nu este doar o tendință, ci o necesitate. M-am confruntat personal cu faptul că foloseam un număr mare de pungi de plastic și, când am început să caut un vânzător de pungi textile care să fie pe placul meu, nu l-am găsit și am decis să-mi tricotez o torbă de una singură. Același lucru mi s-a întâmplat și în cazul coșurilor. Când am început să le tricotez, pe piața locală am găsit doar coșuri urâte din plastic, care nu corespundeau ideii mele despre cum ar trebui să arate casa mea. Apoi am tricotat un coș și am rămas foarte mulțumită de modul în care se asorta cu restul decorului din locuință.

Dar, spre regretul meu, unele persoane încă nu pricep necesitatea reducerii cantității de plastic utilizate și nu apreciază cu adevărat munca manuală.

Însă, în fiecare zi tot mai mulți oameni înțeleg valoarea muncii manuale, precum și timpul și energia pe care eu, ca meșter, le investesc în produse.

mamaplus

De ce ar trebui să cumpărăm produse create manual?

La urma urmei, un produs realizat manual nu este doar un coș, o pungă din sfoară sau o pălărie. Acesta este un produs unic, care a necesitat mult timp și efort, realizat special pentru dvs.! Sunt sigur că, în următorii ani, cererea de produse create manual și eco friendly va crește pe piața moldovenească.

Urmează să creezi și alte produse eco?

În această iarnă intenționez să tricotez căciuli din lână naturală, dar și să fac un master-class live pentru cei care vor să învețe să împletească.

Care este prețul unei torbe, dar al unui coș?

O torbă din sfoară costă 300 de lei, iar coșurile, în funcție de mărime, de la 100 de lei.

Unde putem folosi torbele și coșulețele create de tine?

Poți (și chiar trebuie) să iei cu tine torba la magazin. Încape perfect în orice geantă, iar când mergi la market după muncă, poți pune o mulțime de produse în ea.

Coșul din fire tricotate poate fi așezat pe orice suprafață din casă, pentru a pune produse cosmetice, prosoape mici, îl poți folosi și pentru plante de interior etc.

Cum pot face rost de produsele tale potențialii clienți?

Puteți comanda o torbă sau un coș, scriindu-mi pe pagina de Instagram sau sunând la numărul de telefon indicat în antetul profilului.

mamaplus