mamaplus

Tot ce trebuie să știi despre puseurile de creștere la bebeluși

-
//
21.06.2019

Puseurile de creștere pot să apară la bebeluși în primele 20 de luni de viață. Învață cu ajutorul acestui ghid ce sunt puseurile de creștere, cum arată, cum apar, cât durează și cum treci cu bine peste aceste etape din dezvoltarea micuțului tău. 

mamaplus

Ce sunt puseurile de creștere?

Puseele de creștere sunt unele etape din viața bebelușului în care se petrec unele salturi mentale. Nu sunt afecțiuni,și chiar dacă par adevărate crize de personalitate, sunt de fapt salturi de dezvoltare grăbită a creierului și a sistemului nervos, care are de regulă mai mult implicații psihologice decât fizice.

Creierul micuțului percepe brusc noi lucruri și, pentru a fi înțelese, dezvoltă rapid noi capacități. 

Când apar puseurile de creștere?

Aceste puseuri apar, de regulă, în timpul primelor 20 de luni de viață ale bebelușului. Copii născuți după termen se confruntă cu aceste puseuri mai devreme, iar cei născuți mai devreme trec mai târziu.

 

mamaplus

Cât durează puseul de creștere?

De obicei, puseurile de creștere la bebeluși durează puțin, de la câteva zile până la o săptămână, după care copilul revine la starea calmă de dinainte, dar cu abilități noi.

Cum se manifestă un puseu de creștere? 

Puseurile implică dezvoltări ale creierului și ale sistemului nervos, bebelușul devine mai atent la  stimuli, descoperind că poate auzi, vedea și chiar mirosi. Distinge sunetele și începe să-și conștientizeze mânuțele. Percepe diferențele din tonul vocii mamei dar și schimbările de intensitate ale luminii din cameră. Chiar dacă trece prin niște schimbări uluitoare, unicul mod de a comunica rămâne a fi plânsul. Aceste schimbări sunt tulburătoare și pentru dânsul, el devenind agitat, refuzând sau cerând si mai mult sânul pentru a se liniști.

Deci, puseurile de creștere la bebeluși sunt niște salturi de devoltare a creierului și a sistemului nervos fiind caracterizate prin irascibilitate, lipsa se somn și de poftă de mâncare.

Sursa