Cristina este o tânără mămică căreia nu i-a fost frică să dea aripi imaginației sale și să creeze plapume uriașe. Aflată în concediul de maternitate, meșterița a decis să nu piardă timpul în zadar, ci să împletească pături care, de altfel, sunt adorate și de bloggerițele de pe Instagram.
Când ai început să împletești plapume și cum ți-a venit ideea? Cine sau ce te-a inspirat?
Tot timpul am fost interesată de lucrurile hand made, mereu croșetam câte ceva pentru mine. Iar în momentul în care am văzut la un blogger străin această plapumă, am început să caut să-mi fac și mie una.
În primăvara anului 2017, nici nu se pomenea la noi pe piață despre această lâniță de merinos. Am studiat mult recenziile despre ea și de fiecare dată mă atrăgea tot mai mult să risc și să-mi procur câteva kilograme, lânița fiind destul de scumpă, la fel și livrarea. Totodată, am aflat că este absolut inofensivă pentru copii. Deci, prima mea cumpărătură a fost pentru băiețelul meu, care încă era în burtică pe atunci. Am rămas plăcut surprinsă cât de moale este și când m-am convins de proprietățile ei uimitoare, mi-am făcut stocuri, pentru a le aduce bucurii și altora.
Această îndeletnicire reprezintă un mod de a obține profit sau este doar o pasiune pentru tine?
Chiar dacă am ajuns să obțin bani din asta, oricum fiecare plapumă e împletită cu pasiune și suflet, iar când văd lucrarea gata, îmi zic că vreau și eu una exact așa!
Cât timp necesită împletirea unui produs?
Având în vedere că e vorba despre firul de tip gigant, se împletește ușor. Însă, îl am pe Ștefănel, care mă ajută și îmi încetinește procesul. Timp de o zi, o plapumă 200/220 cm e gata, cu tot cu măsurări minuțioase și numărări de ochiuri. Mai mult timp îmi ia livrarea lâniței de peste hotarele țării.
Ce tip de materie primă folosești la crearea plapumelor?
Foarte mult mi-am făcut griji la prima achiziție a lâniței, să nu procur ceva sintetic la preț de produs natural, dar am riscat. Materia primă pe care o folosesc e 100% naturală din lâniță de oaie merinos, când e prea cald, nu supraîncălzește și când e frig, menține căldura optimă a corpului uman.
Cât costă, în medie, o plapumă împletită?
O mare parte din preț îl ocupă sinecostul lâniței destul de înalt, pentru că e naturală. Totodată, prețul depinde de dimensiunile plapumei. Am unele prețuri și dimensiuni de referință, pe care le propun, dar ele se modifică în funcție de dimensiuni, care pot fi individuale. De exemplu, o plapumă 130/170 cm ar costa 3100 de lei.
Unde putem admira lucrările tale?
Până când am o pagină de Facebook activă, cu numele Butterfly’cik, pe care postez lucrări sau informații utile despre plapume sau mă puteți urmări pe pagina de Instagram butterfly_cik, unde la fel puteți găsi ceva util sau prinde vreun concurs cu aceste plapume.
Ce planifici să mai creezi în viitor, pentru a-ți mări colecția?
La solicitare, pe lângă plapume, aș împleti și pernuțe din lâniță de merinos. Totul pentru confortul nostru și, de ce nu, a animalelor de companie care iubesc culcușul din această lâniță.
Ce sfat le-ai putea oferi mămicilor care-și doresc să înceapă o activitate creativă?
Cel mai greu lucru e să te decizi să începi. Iar în cazul meu începutul a fost exact atunci când eram convinsă că aș întoarce și munții pentru copilul meu, deci să nu se teamă să înceapă ceva odată cu ei și pentru ei. Să-și creeze o schemă de lucru, chiar dacă cel mic ar da în două secunde totul peste cap și să se străduie să simplifice lucrurile acolo unde este cel mai complicat. Așa ajungi la o disciplină în ceea ce faci, care funcționează chiar dacă îți pare că e imposibil pentru viața de mămică.
Sursa: Mamaplus.MD