Cum să împrieteniți copiii cu un tată ocupat?

Cum să împrieteniți copiii cu un tată ocupat?

-
//
19.04.2017

Ce mai e și cu tăticii ocupați! Ei vin atât de târziu de la serviciu, încât reușesc doar, în cel mai bun caz, să își îmbrățișeze copiii înainte de culcare. Iar în week-end își doresc un pic de liniște, dacă nu sunt ocupați cu întâlnirile de afaceri sau deplasările în interes de serviciu. Dar copiii au mare nevoie de relații calde, vii, cu tata, pentru tată este important să fie un om important și apropiat pentru copiii săi și pentru toată lumea este deosebit de important să aibă o familie unită și prietenoasă. Aici intervine mama! Ce poate face aceasta pentru a consolida relația dintre oamenii care sunt atât de puțin împreună? De fapt, foarte multe!

Cum să împrieteniți copiii cu un tată ocupat?

1. Pe parcursul zilei amintiți copiilor despre tata. Povestiți-le ce face el în acest moment („Tata este acum, probabil, la o întâlnire de afaceri”). Vorbiți-le despre activitatea lui, despre specificul muncii. Câte beneficii aduce aceasta. Este bine dacă îl puteți vizita uneori împreună cu copiii, pentru ca fraza „tata este la serviciu” să provoace în mintea copiilor un anumit tablou.

2. Subliniați cât de important este serviciul tatei pentru întreaga familie. Copiii trebuie să știe că jucăriile lor preferate, hăinuțele noi, casa caldă și primitoare, vizitele duminicale la pizzerie, toate se datorează faptului că tata muncește. Tata muncește pentru persoanele iubite.

3. Pregătiți împreună cu copiii surprize pentru tată. Îndemnați-i să dăruiască tatălui desenele mai reușite. Sau gătiți ceva gustos, o tartă, de exemplu, cu cuvintele: „Când vine tata, în casă va mirosi gustos a coptură. El va fi foarte bucuros!”

4. Formați un ritual de petrecere a tatălui la serviciu sau de întâlnire de la serviciu. Copiii ar putea să își petreacă tatăl sărindu-i pe rând în brațe. Iar tata îi poate ridica în sus pe fiecare, sărutându-i și urându-le o zi bună. Iar întâmpinat tata poate fi cu țipete de bucurie: „Tata! A venit tata!”

5. Discutați cu soțul și alocați o zi din săptămână doar pentru familie. În această zi nu trebuie să existe întâlniri de afaceri și muncă la calculator. În această zi, pe lângă treburile casnice, găsiți timp pentru activități care îi plac soțului și în care ar putea fi implicați și copiii. De exemplu, plimbări cu bicicleta, picnicuri la aer liber, confecționarea unor modele de avion, vizionarea unui meci de fotbal – orice vă oferă posibilitatea să stați împreună. Chiar și tăvălitul împreună pe pat este o activitate destul de onorabilă!

6. Ajutați soțul să manifeste cele mai bune calități de tată. Ce știe el să facă bine și poate fi folosit în activitățile cu copiii sau pentru copii? Știe arte marțiale? Desenează bine? Se descurcă bine cu piesele de lego? Sau știe totul despre automobile?

Cum să împrieteniți copiii cu un tată ocupat?

7. Povestiți soțului despre ziua copiilor. Ce au făcut ei interesant sau haios, ce au mai spus astăzi. Cu ce s-au ocupat. Care sunt progresele lor. Datorită acestor conversații, el se va simți mai implicat în viața lor.

8. Visați la ceea ce veți face împreună. Cum veți merge împreună la mare sau la vilă.

9. Observați și spuneți-i și soțului, și copiilor aspectele în care seamănă. Aici poate fi vorba despre obiceiuri sau trăsături de caracter. Și, desigur, particularități fizice, de la forma degetelor până la mărimea urechilor.

10. Spuneți copiilor că au cel mai bun tată din lume. Iar tatălui – ce copii minunați are. Aceste sfaturi nu necesită eforturi speciale. Însă manifestați consecvență și veți observa că relațiile dintre tată și copii vor deveni semnificativ mai apropiate.

Sursa