Dacă celebra combinație dintre castraveți murați și lapte nu te mai ia prin surprindere, s-ar putea să rămâi perplexă când vei afla ce poftesc unele femei în perioada sarcinii. Lista este foarte lungă, pentru că fiecare organism este diferit și până la urmă – cu poftele nu te pui, mai ales când vine vorba despre poftele unei graviduțe. Am analizat bine tot ce am găsit pe internet și am selectat zece pofte surprizătoare ale femeilor însărcinate.

Important: Aceste ingrediente sunt periculoase pentru sănătatea mamei și a fătului și nu ar trebui consumate sub nicio formă.

Pofta de cauciuc

Papuci, mingi de tenis, benzi de cauciuc... Acum chiar nu glumim! Se pare că orice este de cauciuc a fost popular în rândul multor gravidușe. Dacă până la urmă nu te încumeți mănânci așa ceva, poți măcar să te bucuri de miros.

Bule de săpun

Sarcina este un motiv bun să dăm în mintea copiilor și să ne imaginăm ce activități interesante vom avea în viitor cu bebelușul din burtică. Bulele de săpun – atât de zglobii și... gustoase. Unele graviduțe poftesc la bule de săpun pentru că, spun ele, au o aromă atrăgătoare și nu pot rezista tentației de a le prinde cu gura.

Pasta de dinți

În timp ce unele gravide spun că urăsc mirosul pastei de dinți și ar da orice să nu o folosească în perioada sarcinii pentru că le provoacă greață, alte femei spun că o adoră. Cel puțin ne bucurăm că se spală pe dinți mai des.

Aluat de prăjitură

Tuturor le place să linga bolul după prepararea unei prăjituri. "Pofteam după aluatul crud, îl puteam mânca direct din bol. Știu că este chiar dăunător, fiindcă are ouă crude, dar îl ador!", mărturisește o graviduță.

Dacă sunteți curioși de ce apar aceste pofte ciudate la femeile însărcinate, să știți că de vină ar fi schimbările hormonale care modifică semnificativ simțurile unei femei, inclusiv mirosul și gustul. Prin urmare, hormonii pot face o femeie să-și dorească să mănânce alimente noncomestibile sau pe care nu le-a suportat înainte de sarcină.

Pliculețe de ceai uscat

Se pare că unele femei însărcinate nu prea au răbdarea necesară să pună la infuzat ceaiul și se mulțumesc cu un pliculeț aromat de ceai uscat. Chiar dacă sunt conștiente că nu fac bine, aroma este atât de irezistibilă încât nu pot rezista tentației.

Creta

Este una dintre cele mai populare pofte în rândul graviduțelor. După părerea medicilor practicieni, această dorință poate apărea ca urmare a deficitului de calciu sau vitamina D, substanțe de care organismul femeii are nevoie mai mare din cauza formării active a sistemului osos al fătului în dezvoltare.

Argila

Potrivit unui studiu științific, dorința de argilă la femeile însărcinate poate atesta un deficit de fier sau chiar o anemie fierodeficitară. După cum se știe, fierul este necesar pentru procesul de formare a sângelui.