Pe lângă faptul că reduc considerabil pofta de dulce, fructele sunt o modalitate excelentă de a crește aportul de vitamine în perioada sarcinii. Cele mai multe fructe au un conținut scăzut de sodiu, grăsimi, calorii și au colesterol zero, făcându-le hrană perfectă pentru consum.

Caise

Caisele conțin vitaminele A, C și E, calciu, fier, potasiu, beta caroten, fosfor, siliciu. Toți acești nutrienți ajută la dezvoltarea și creșterea bebelușului. Fierul poate preveni anemia, iar calciul ajută oasele și dinții să crească puternici.

Portocale

Portocalele sunt o sursă excelentă de folat, vitamina C și apă. Acest fruct îți va menține organismul hidratat și sănătos. Vitamina C poate ajuta la prevenirea deteriorării celulelor și absorbția fierului. Folatul contribuie la prevenirea defectelor de tub neural, care pot provoca anomalii ale creierului și ale măduvei spinării la copil, sau spina bifida (măduva spinării nu se dezvoltă corespunzător) și anencefalia (lipsește o mare parte a creierului și a craniului).

Mango

Mango este bogat în vitaminele A și C. O cană de mango tocat oferă 100% din doza zilnică recomandată de vitamina C și mai mult de o treime din cea de vitamina A. Un copil născut cu deficit de vitamina A poate avea imunitate mai mică și un risc mai mare de complicații postnatale, cum ar fi infecții respiratorii.

Pere

Perele furnizează o mulțime de nutrienți, cum ar fi fibrele, potasiuul și folatul. Fibrele sunt extrem de importante în perioada sarcinii pentru că asigură o digestive bună și combat constipația, un simptom obișnuit dar foarte neplăcut. Potasiul ajută la sănătatea inimii atât pentru mamă, cât și pentru bebeluș. De asemenea, stimulează regenerarea celulară.

Rodii

Rodiile pot oferi femeilor însărcinate vitamina K, calciu, folat, fier, proteine, fibre. Fructul conține nutrienți și reprezintă o sursă bună de energie, iar conținutul ridicat de fier ajută la prevenirea deficitului de fier. Vitamina K este, de asemenea, esențială pentru menținerea oaselor sănătoase. Cercetările sugerează că, consumul sucului de rodie poate ajuta la scăderea riscului de rănire a placentei.

Avocado

Avocado este o sursă excelentă de: vitaminele C, E și K, acizi grași mononesaturați, fibre, Vitamine B, potasiu, cupru. Avocado conține grăsimi sănătoase care furnizează energie și ajută la prevenirea defectelor de tub neural. De asemenea, stimulează celulele responsabile de construirea pielii și a țesuturilor cerebrale ale bebelușului în curs de dezvoltare. Potasiul din avocado poate ameliora crampele picioarelor, un alt simptom care este frecvent în timpul sarcinii, în special în al treilea trimestru.

Banane

Bananele conțin niveluri ridicate de vitamina C, potasiu, vitamina B-6, fibre. Conținutul ridicat de fibre al bananelor poate ajuta la constipație și există unele dovezi care sugerează că vitamina B-6 poate ajuta la ameliorarea senzației de greață și a vărsăturilor la începutul sarcinii.

Struguri

Consumul de struguri poate crește aportul de vitamina C și K, folat, antioxidanți, fibre, acizi organici, pectină. Nutrienții din struguri pot ajuta la modificările biologice care apar în timpul sarcinii. Strugurii conțin antioxidanți care stimulează imunitatea, cum ar fi flavonol, tanin, linalol, antociani și geraniol, care ajută și la prevenirea infecțiilor.

Mere

Merele sunt pline de substanțe nutritive pentru a ajuta un făt în creștere, inclusiv vitaminele A și C, fibre, potasiu. Un studiu a constatat că, consumul de mere în timpul sarcinii poate reduce probabilitatea ca bebelușul să dezvolte astm și alergii în timp.

Kiwi

Kiwi sunt fructe nutritive și au efecte de vindecare asupra sistemului respirator uman. Sunteți mai puțin probabil să fiți afectați de tuse, răceală sau strănut dacă mâncați un kiwi în fiecare zi. Fructele reduc coagularea sângelui datorită conținutului bogat de fosfor. Kiwi ajută la absorbția naturală a fierului.