mamaplus

Sarcina care durează peste un an. Cazuri reale care au intrat în Cartea Recordurilor!

-
//
18.02.2020

Cazurile a două femei au fost și încă mai sunt o adevărată curiozitate pentru lumea medicală. În continuare, vă propunem să aflați poveștile lor unice.

Beulah Hunter din Los Angeles (Statele Unite ale Americii), a reușit să sfideze toate legile medicinei, având o sarcină ce a durat mai bine de un an. Cazul uimitor a fost înregistrat în anul 1945 . Femeia care pe atunci avea 25 de ani, a fost însărcinată timp de peste un an!

O sarcină normală durează 280 de zile (40 de săptămâni sau nouă luni), dar femeia a reușit să șocheze lumea medicală, purtând sarcina timp de 375 de zile, adică mai bine de 12 luni. Cazul său a intrat în Cartea Recordurilor și toată lumea s-a întrebat atunci cum a arătat copilul. Se pare că Beulah a născut un bebeluș perfect normal și sănătos, de sex feminin.

Ceea ce este și mai surprinzător este faptul că în urmă cu doar câțiva ani, mai exact în 2016, o chinezoaică a reușit să întreacă recordul cu o sarcină ce a durat nici mai mult nici mai puțin de 17 luni. Femeia a mers des al controale medicale, dar medicii îi spuneau de fiecare dată că placenta nu s-a dezvoltat destul și că nu este indicată nașterea.

Lunile au trecut și Wang Shi a ajuns să se laude cu sarcina sa lungă de un an și cinci luni. Și în cazul ei, copilul s-a născut perfect sănătos și normal, de 3,8 kilograme.