mamaplus

O gravidă a băut câte 9 litri de apă zilnic ca să-și salveze copilul nenăscut

-
//
27.10.2020

Tânăra era gravidă în 18 săptămâni când i s-a rupt apa. Dar în loc să facă întrerupere de sarcină, așa cum au sfătuit-o medicii, ea a luat o altă decizie care i-a salvat viața bebelușului din burtică.

Cally Hibbert în vârstă de 27 de ani, a fost internată la spital pentru a aștepta un avort spontan. Când travaliul prematur nu s-a produs, ea a fost sfătuită să facă un avort asistat. Medicii i-au spus că fătul nu va supraviețui pentru că a pierdut foarte mult din lichidul protector din pântece.

„Mi s-a spus că avortul era cea mai bună opțiune pentru mine pentru că există mai puțin de 1% șanse să supraviețuiască dacă apa mi s-a rupt atât de devreme. Au spus că fluidele în cantitate atât de mică nu sunt suficiente pentru ca el să supraviețuiască”, a povestit Cally.

La auzul teribilei vești, Cally a început să caute studii pe acest subiect și, într-un timp foarte scurt a găsit pe o pagină de Facebook destinată copiilor prematuri, o soluție care îi era la îndemână: să bea apă cât de multă.

Astfel, femeia a început să bea 9 litri de apă zi

„Am continuat să caut informații și să citesc că, cu cât mamele beau mai mult, cu atât bebelușul urinează, lucru care crește lichidul amniotic”, a spus Cally.

Femeia povestește că nu a fost ușor să bea atât de multă apă dar că s-a forțat pentru copilul ei. Bebelușul a continuat să crească, iar la 24 de săptămâni doctorii i-au administrat femeii injecții cu steroizi pentru a a stimula plămânii bebelușului nenăscut.

La 28 de săptămâni de sarcină, Cally l-a născut pe Leo la spitalul Royal Bolton Hospital. 

„Leo este copilul de apă din viața reală. Sunt sigură că apa pe care am băut-o l-a salvat. „Leo este copilul nostru cu apă din viața reală. Sunt sigur că apa pe care am băut-o a salvat-o ajutându-l să-l protejeze până a fost suficient de puternic pentru a se naște. Nu puteam termina când inima îi bătea”, spune mama băiețelului care acum are 2 ani.

mamaplus