mamaplus

O femeie a suferit 14 avorturi spontane înainte de a naște primul său copil

-
//
07.12.2020

Cine a zis că speranța nu moare niciodată, a zis bine. Sunt nenumărate cazuri care confirm această afirmație, inclusiv povestea unei femei din Spania, care a suferit 14 avorturi spontane. Jo Scollen în vârstă de 47 de ani, și soțul ei Jason, 49 de ani, au petrecut aproape 20 de ani încercând să aibă un copil. Deși nu au avut probleme cu conceperea, sarcina nu a durat niciodată mai mult de 14 săptămâni.

Când credeau că nu vor ţine niciodată în braţe un bebeluş al lor, ei au participat la un concurs și au câștigat un tratament gratuit de fertilitate în Cipru. Se înscriseseră „din disperare” şi nu s-au gândit o clipă că vor fi fericiţii câştigători.

„A fost oribil – toate speranțele noastre pentru viitor erau acolo și apoi lumea noastră s-a destrămat. A trebuit să stau în spital o săptămână după aceea. Dar eu nu am renunţat, am încercat din nou şi din nou”, a mai afirmat ea.

Femeia suferă de sindromul oboselii cronice

După mutare, femeia a efectuat mai multe controale medicale. Specialiștii au descoperit că avea trei tipuri de tulburări de coagulare a sângelui și factori imuni suplimentari, cum ar fi sindromul oboselii cronice, care îi putea afecta sarcinile.

Toate aceste probleme au făcut ca Jo să sufere 12 avorturi spontane până în 2014. În urmă cu șase ani, ea a încercat un tratament extrem de costisitor, în Spania, care a costat aproximativ 2.200 de euro.

„Eram pe punctul de a renunța. Fiecare sarcină, fiecare avort era traumatizant. O mulţime de clinici mi-au spus că tratamentul nu va funcţiona pentru că nu aveam probleme în a rămâne însărcinată. Acesta era scopul tratamentului, însă problema era că pierdeam fiecare bebeluş”, a spus Jo.

În noiembrie 2018, femeia și soțul ei s-au înscris la un concurs pe Facebook. Competiția urma să comemoreze 40 de ani de la nașterea primului copil prin tratamentul FIV, Louisa Brown, iar premiul consta într-un tratament gratuit în Cipru. Jo și Jason s-au numărat printre câștigători.

În cele din urmă, femeia a rămas însărcinată, însă nu a avut nicio speranţă...

Într-un fel se aştepta ca totul să se termine mai devreme sau mai târziu. Nu avea curaj să se bucure pentru a nu suferi mai mult la final.

„Am fost tratată ca fiind un pacient de mare risc și am avut examinări şi scanări la fiecare două săptămâni. Nu a existat niciodată un moment în care să ne gândim Slavă Domnului că totul va fi în regulă. De-a lungul întregii sarcini, până la naștere, ne-am ținut respirația”, a declarat femeia.

La data de 19 octombrie, Joe a născut, în urma unei intervenţii de cezariană

Micuţa Jessica Rose a venit pe lume perfect sănătoasă, ca un miracol pentru părinţii ei.

„Când am născut tot verificam dacă este cu adevărat acolo, nu-mi venea să cred că s-a întâmplat. Acum, cu fiecare sătpămână ea devine mai reală, dar tot mă întreb dacă nu cumva visez. Oamenii consideră că este un lucru egoist să continui să sper după atâtea eşecuri”, a spus ea.

Acum, fericitul cuplu speră să adopte un al doilea copil pentru a oferi fetiţei lor un frate sau o soră.

mamaplus