Sexul copilului este una dintre cele mai frecvente subiecte de discuție nu numai pentru viitoarele mămici, dar și pentru familia și prietenii acestora. Ecografia poate dezvălui sexul copilului începând cu săptămâna 20 de sarcină, însă uneori, bebelușului îi place să își țină părinții în suspans și nu permite deconspirarea misterului. Dacă vrei să te distrezi ghicind sexul bebelușului prin metode amuzante, vezi mai jos câteva idei.

Încă din cele mai vechi timpuri, mult înainte de apariția ecografului, părinții au dorit să afle sexul copilului până la nașterea acestuia și au apelat la diverse metode sau jocuri despre care se spune că pot prezice dacă bebelușul este fetiță sau băiețel. Deși unele mămici au avut norocul să ghicească sexul copilului prin aceste metode, nu trebuie să uiți că acestea se bazează pur și simplu pe superstiții populare și că nu au niciun fundament științific, de aceea nu te lăsa amăgită prea tare de ele. În fond, faptul că unele mămici au ghicit corect are legătură cu faptul că sunt doar două variante de răspuns, așa că șansele ca bebelușul să aibă sexul presupus sunt întotdeauna de 50%.

1. Află prin jocul cu inelul

Cea mai cunoscută metodă populară folosită pentru a ghici sexul copilului este, fără îndoială, jocul cu inelul. Cum se face?

Se folosește, de preferință, o verighetă prin care se trece un fir de ață mai lung. Se poziționează inelul deasupra burticii gravidei, ținându-se ața de ambele capete, cât mai nemișcată. În cazul în care inelul începe să se miște circular deasupra burticii, atunci bebelușul este băiețel. Dacă inelul începe să se miște înainte și înapoi sau dintr-o parte în cealaltă, atunci vei avea o fetiță.

La fel ca în cazul altor metode, ar fi bine să rogi pe altcineva (mai obiectiv) să facă acest test, pentru a nu influența rezultatele.

2. Află prin jocul cu cheia sau cu acul

Unele mituri spun că se poate ghici sexul copilului printr-un joculeț cu cheia sau cu acul. Principiul este cam același: sexul copilului depinde de care capăt ridică viitoarea mămică respectivul obiect. În ambele cazuri însă, metoda se poate folosi numai fără știrea viitoarei mame, pentru a nu influența rezultatul ghicitorii.

În cazul jocului cu cheia se procedează simplu: se pune o cheie în apropierea gravidei și este observată atunci când o ia în mână. În cazul în care ia cheia de partea care se introduce în yala, atunci bebelușul ei este fetiță, iar dacă ia cheia de partea lată, atunci bebelușul este băiețel.

Jocul cu acul este cam la fel: se înfășoară un ac într-o hârtie sau o batistă și i se cere gravidei să îl ia în mână: dacă îl prinde cu degetele de vârf, bebelușul este băiețel, iar dacă îl ia de gămălie bebelușul este fetiță.

3. Află prin greutatea tatălui

Credința populară este că și viitorul tată poate, cam fără să vrea, să prezică sexul viitorului bebeluș. Astfel, în cazul în care viitorul tată crește în greutate în timpul sarcinii, bebelușul va fi băiețel.

Așa că, dacă vreți să vă amuzați, roagă-ți partenerul să se cântărească periodic, dar nu îi spune de ce! Unii viitori tătici, din dorința de a avea un băiețel, ar putea să mănânce mai mult, sperând că astfel vor influența soarta.

4. Află prin metoda ridicatului gravidei

Bunicile noastre credeau că se poate prezice sexul copilului observând modul în care gravida se ridică de jos sau de pe pat. Metoda presupune să te culci pe pat sau pe jos cu capul îndreptat spre răsărit (est) și apoi, fără să te gândești la acest lucru, să încerci să te ridici singură. În cazul în care, atunci când te ridici, corpul tău se va îndrepta spre partea dreaptă, înseamnă că vei avea o fetiță.

Dacă atunci când te ridici te vei îndrepta spre partea stângă, bebelușul din burtică este băiețel. Ideal ar fi ca o persoană apropiată să facă acest test, nu chiar gravidă, pentru ca ea să nu își dea seama de această metodă de a ghici sexul copilului pentru a nu influența rezultatul.

5. Află prin ghicitul cu sare

Una dintre cele mai populare metode folosite pentru a prezice sexul copilului poate fi încercată de partenerul tău sau chiar o prietenă, fără ca tu să știi ce se întâmplă.

Se crede că, dacă arunci puțină sare în părul femeii însărcinate fără ca aceasta să știe, gestul ei poate prezice dacă va avea fetiță sau băiețel. Astfel, dacă după ce a fost presărată puțină sare în părul gravidei, aceasta duce mâna la nas sau la ochi, atunci bebelușul va fi băiețel, iar dacă duce mâna la gură, bebelușul va fi fetiță.

6. Află prin poftele alimentare

Poftele sau preferințele alimentare ale mamei pot prezice sexul copilului, conform părerii bătrânilor.

Se spune că dacă femeia însărcinată poftește mai des la dulciuri va naște o fetiță. În cazul în care poftești în timpul sarcinii mai mult alimente acre sau sărate, atunci bebelușul tău este băiețel.

7. Află prin frumusețea mamei

În cazul în care ești lăudată în timpul sarcinii pentru pielea ta curată și strălucirea specifică acestei perioade, atunci se spune că vei avea băiețel. Dacă, dimpotrivă, tenul tău se pătează sau îți apare acnee și buzele ți se umflă cam tare, atunci fetița din burtica ta îți fură frumusețea.

De asemenea, se spune că dacă părul tău capătă reflexe roșiatice în timpul sarcinii, vei fi mămica unei fetițe. Se mai spune că atunci când ai în burtică un băiețel, părul de pe corp îți va crește mai repede, iar nasul tău se va lăți ușor.

În cazul în care iei în greutate foarte mult în timpul sarcinii, atunci vei naște o fetiță, iar dacă nu te îngrași prea mult, bebelușul tău va fi băiețel. Bătrânele mai spun că dacă te lățești în spate și în șolduri în timpul sarcinii, atunci bebelușul este fetiță.

8. Află prin poziția și forma burticii

O metodă populară de prezicere a sexului copilului este observarea formei și poziției burticii gravidei.

Se spune că dacă burtica gravidei este poziționată mai jos, atunci bebelușul va fi băiețel. Dacă poziția burticii este mai înaltă, atunci bebelușul va purta hăinuțe roz.

De asemenea, se crede că dacă burtica este țuguiată, adică umflată mai mult înspre față, atunci bebelușul este băiețel, iar dacă burtica este plată și umflată și spre lateral, atunci bebelușul este fetiță.

9. Află prin bătăile inimii bebelușului

Se spune că numărul bătăilor inimii bebelușului într-un minut sunt diferite la băiețel și fetiță. Data viitoare când mai mergi la consult, roagă medicul care îți urmărește sarcina să îți spună numărul bătăilor inimii bebelușului.

Unii cred că dacă bebelușul are mai mult de 140 de bătăi ale inimii pe minut, sexul acestuia este feminin. În cazul în care inima bebelușului tău bate de mai puțin de 140 de ori pe minut, atunci vei avea băiat.

10. Află prin calcule mayase

Se pare că dorința de a ghici sexul bebelușului înainte de naștere este una foarte veche. Se spune că mayasii aveau o metodă interesantă de a prezice sexul bebelușului înainte de naștere, folosind numerele.

Ei credeau că dacă atât numărul anilor viitoarei mame, cât și anul concepției erau numere pare sau impare (deci, ambele numere pare sau ambele numere impare), atunci bebelușul urma să fie fetiță.

În cazul în care unul dintre aceste numere era par și celălalt impar, atunci bebelușul care urma să se nască avea să fie băiețel.

Află prin alte semne amuzante care prezic sexul bebelușului

În afară de superstițiile populare prezentate deja, există multe alte semne despre care se presupune că pot prezice sexul bebelușului nenăscut. Iată câteva dintre ele:

  • Dacă picioarele gravidei sunt reci va avea un băiețel, iar dacă sunt calde va avea o fetiță.
  • Dacă urina gravidei este tulbure, va naște o fetiță, iar dacă urina este limpede va avea un băiețel.
  • În cazul în care gravida are grețuri și stări de vomă, va avea o fetiță.
  • Dacă viitoarea mamă scapă din mână un cuțit, va avea un băiețel. Dacă îi cade din mână o foarfecă, va avea o fetiță.
  • Dacă o femeie însărcinată ia de pe masă o cană cuprinzând-o cu mâna, se spune că va avea o fetiță, iar dacă o ia de toartă va avea un băiețel.