mamaplus

Dr. Measnikov, despre administrarea Vitaminei D: ”Trebuie luată de femeile însărcinate fără greș”

-
//
09.09.2021

Medicul și prezentatorul TV din Rusia, Alexandr Measnikov, cunoscut sub numele de Doctor Measnikov, a povestit la TV „Rusia 1”, fiind citat de RIA Novosti, care este trăsătura distinctivă a administrării vitaminei D.

Potrivit lui, în general, vitaminele conținute în alimente sunt absorbite în organism mai bine decât cele pe care le primește o persoană atunci când ia un complex de vitamine și minerale. Cu toate acestea, după cum a menționat specialistul, în unele cazuri, vitaminele trebuie luate sub formă de tablete.

”Vitamina D este una dintre micile excepții. Trebuie luată de femeile însărcinate fără greș, bătrâni, copii, adulți”, a subliniat Measnikov.

Medicul a explicat că administrarea vitaminei D sub forma în care este vândută în farmacii este recomandată în special în cazul confirmării de laborator a unui deficit al acesteia în organism.

Measnikov a mai menționat că această vitamină se găsește în fructe de mare, ficat de batog, alge, ouă, doar că în cantități mici. O altă sursă de alimentare cu vitamina D este expunerea la soare.