mamaplus

De ce viitoarele mămici își pot pierde pofta de mâncare în perioada sarcinii?

-
//
06.12.2021

În perioada celor nouă luni de sarcină, unele gravide spun că pierd pofta de mâncare și își fac griji în această privință. Medicii afirmă însă, că factorii fizici, emoționali și hormonali pot provoca lipsa poftei de mâncare în timpul sarcinii. Prin urmare, nu vă speriați, pentru că anumite acțiuni simple vă pot ajuta să combateți această problemă și să consumați ceea ce este necesar. La ora actuală, există modalități de a aborda lipsa poftei de mâncare în sarcină și de a vă asigura că mâncați ceea ce au nevoie corpul și bebelușul din burtică.

Viitoarele mămici experimentează diferite simptome și senzații. Ele simt inclusiv sughițurile bebelușului sau alte mișcări în burtă. De asemenea, hormonii și modificările corpului vă pot afecta obiceiurile alimentare. De ce? Pentru că fiecare femeie este diferită și de aceea fiecare sarcină este diferită. Poate că vreți să încercați combinații ciudate de alimente, cum ar fi jeleul cu linte. Poate că, în primă fază, nu observați modificările. Mai mult decât atât, nu trebuie să vă faceți griji dacă suferiți de lipsa poftei de mâncare în sarcină, deoarece aceasta apare, cel mai probabil, din cauza unor modificări naturale.

Pe de altă parte, așa-numitul hormon al sarcinii, gonadotropina corionică umană (HCG), se găsește în sânge numai în timpul sarcinii și este responsabil de provocarea greței și a vărsăturilor. Aceste afecțiuni sunt, cel mai probabil, principalele cauze ale apetitului scăzut în timpul sarcinii, în special în primul trimestru. Apoi, sistemul digestiv funcționează mai lent în al doilea și al treilea trimestru de sarcină, iar presiunea asupra intestinului subțire cauzată de creșterea uterului și de dimensiunea fătului poate să încetinească digestia, ceea ce, la rândul său, poate afecta dorința de a mânca.