Se cunoaște faptul că perioada sarcinii este extrem de vulnerabilă, dar iată că nu este indicat nici măcar să țipi la o femeie însărcinată deoarece îi poți provoca probleme grave. Un studiu științfic a demonstrat ce se poate întâmpla atunci când ridici exagerat de mult vocea la o gravidă.

Astfel, o echipă de cercetători de la Școala Medicală Kochi din Japonia, a descoperit că dacă viitorii tați au țipat la partenerele lor gravide, au putut afecta auzul copilului. Abuzul verbal în timpul sarcinii este corelat cu o creștere de aproximativ 50% în riscul ca bebelușul să se nască cu probleme auditive.

Experții consideră, de asemenea, că abuzul verbal în sarcină are șanse mai mari de a determina depresie postnatală în cazul femeii decât violență fizică și sexuală în sarcină. Poate avea și un impact asupra incidenței de abuz matern manifestat către copii. În plus, copiii cu vârsta de minim 12 luni care sunt expuși abuzului verbal au șanse mai mari să experimenteze probleme ale funcției auditive.

Concluzia cu privire la studiul menționat a fost că „trebuie evitat abuzul verbal în timpul sarcinii pentru a menține funcția auditivă a nou-născutului”. Deși țipatul nu cauzează leziuni ale creierului bebelușului în perioada intrauterină, există dovezi clare că dăunează mamei. Stresul de orice natură îi poate cauza probleme de sănătate. Astfel, unele gravide pot resimți crampe, dureri de cap, stări de greață și apnee în somn. Acestea pot afecta ritmul cardiac al bebelușului, iar în cazuri rare pot declanșa travaliul prematur.

Sursa