mamaplus

Dacă ai poftă de sărat în sarcină vei avea un băiat. Este oare adevărat?

-
//
28.10.2020

Chiar dacă nu toate mămicile se confruntă cu diverse pofte accentuate în timpul sarcinii, există totuși cazuri în care pofta de dulce sau de alimente sărate să fie mai persistentă și atunci apar diverse întrebări, cum ar fi cea legată de o carență în organism sau chiar sexul viitorului copil.

Bazându-se pe credințele populare, foarte multe femei afirmă că pofta de alimente sărate ar fi de fapt un semn care ar determina cumva sexul copilului. Totuși, ideea că veți avea un băiat în cazul în care aveți nevoie de sare este doar un mit fără bază științifică.

Și atunci, care ar fi motivul unei dorințe acute de a savura doar din produsele cu un conținut bogat de sare?

Dorința persistentă de a mânca ceva sărat poate fi cauzată de un proces inflamator care se dezvoltă în organism. Trebuie să excludeți acest risc posibil. În plus, se știe că în perioadele inițiale ale sarcinii apare toxicoza, care poate provoca deshidratarea organismului. Acesta poate deveni cauza dorinței de sărat – sarea reține apa, iar echilibrul necesar se păstrează.

Tocmai de aceea, ar trebui să fiți mai atente la cantitatea de sare consumată.

Excesul de sare în organism poate avea urmări nu tocmai bune pentru femeia însărcinată.

  • Umflarea picioarelor. Consumul excesiv de sare poate duce la umflarea picioarelor, în special în ultimul trimestru de sarcină. Sarea favorizează retenția de apă în organism.
     
  • Pierderea calciului. Creșterea consumului de sodiu în organism duce la pierderea calciului la fiecare urinare. De asemenea, carența de calciu poate duce la fragilitatea oaselor și a unghiilor. Cea mai bună opțiune este să utilizați un supliment de calciu, așa cum recomandă medicul dumneavoastră.

Cu toate acestea, în comparație cu disconfortul pe care îl puteți avea, beneficiile au un impact pozitiv mult mai mare asupra vieții copilului dumneavoastră.