mamaplus

Cum îți dai seama că ești gravidă înainte de a face un test de sarcină

-
//
04.04.2019

Dacă intuiești că ești însărcinată, dar e prea devreme pentru a face un test de sarcină, ai putea deduce acest lucru din schimbările care au loc în organismul tău.

mamaplus

Crampe și pete de sânge

După fertilizare, oul fecundat se atașează de uter. Din această cauză pot apărea crampele, urmate de o ușoară sângerare. Acest proces se întâmplă la 6-12 zile de la fecundare. Crampele seamănă cu cele date de menstruație și, de cele mai multe ori, pentru că sunt urmate de sângerare, femeile nici nu bănuiesc că ar putea fi însărcinate. În afară de sângerare, mai poate apărea o scurgere vaginală lăptoasă care vine în urma îngroșării pereților uterului și care poate continua pe toată perioada sarcinii. Nu presupune vreo problemă de sănătate și nici nu necesită tratament. Dacă totuși simți un miros urât sau senzații de arsură sau mâncărime este cazul să te adresezi medicului pentru că poate fi o infecție.

Modificări la nivelul sânilor

Nivelul de hormoni se schimbă rapid imediat după concepție, iar sânii sunt primii care resimt aceste transformări. Chiar din prima săptămână de sarcină se vor întări, ba chiar vor deveni dureroși, iar aura din jurul sfârcurilor poate deveni mai închisă la culoare. Până când organismul se va obișnui cu noul nivel al hormonilor vor trece câteva săptămâni, iar atunci sânii vor fi mai puțin dureroși.

Oboseală

În timpul sarcinii te vei simți tot timpul obosită, chiar de la începutul ei. În prima săptămână vei avea o stare de oboseală neobișnuită care apare din cauza nivelului crescut de progesteron, dar și pentru că scade nivelul de zahăr din sânge și scade presiunea arterială. Este important să te odihnești foarte bine și să mănânci alimente bogate în proteine și în fier.

Grețuri și amețeli

Grețurile de dimineață sunt un simptom al sarcinii pe care toată lumea îl știe. Cu toate acestea nu toate femeile le resimt, iar unele gravide se simt rău nu doar dimineața, ci pe tot parcursul zilei.

Grețurile mai pot apărea și din cauza faptului că atunci când rămân însărcinate, femeile încep să nu mai suporte anumite alimente, iar mirosul lor să le provoace stare de rău. Senzațiile acestea pot persista pe perioada întregii sarcini sau pot dispărea, în cazurile fericite, după săptămâna a 13-a de sarcină.

Sursa