După un moment în care ai avut un lapsus, ai putea auzi o altă mămică spunându-ți: ”e normal să se întâmple asta în timpul sarcinii”. Americanii au stabilit și un termen pentru aceste situații: Pregnancy Brain.

mamaplus

Termenul „Pregnancy Brain” se referă la acele momente de uitare pe care uneori le experimentează femeile însărcinate. Specialiștii consideră că cele mai evidente motive pentru care poți uita unele lucruri simple sunt starea continuă de oboseală sau pregătirile intense pentru sosirea bebelușului, situații care îți pot distrage atenția.

În plus, nivelul crescut de progesteron din organism poate fi cauza pentru care îți pierzi cheile și le găsești apoi în… frigider. Hormonul acesta poate cauza dureri de cap, schimbări de stare sau oboseală și ar putea fi un alt motiv pentru care nu reușești să-ți amintești anumite lucruri.

Vestea bună este că femeile care experimentează Pregnancy Brain de obicei își recapătă memoria după naștere. Însă dacă te trezești că pe termen lung ai probleme în a-ți aminti lucrurile pe care le știai, sunt câteva sfaturi pe care le poți urma.

În primul rând încearcă să te odihnești bine noaptea, iar camera în care dormi trebuie să fie curată, aerisită și liniștită, fără televizor, computer sau alte device-uri.

În plus, a urma o dietă echilibrată poate face diferența între un cap limpede și o memorie tulbure. Fă exerciții fizice și hidratează-te căci toate au legătură unele cu altele.

Sursa