În perioada celor nouă luni de sarcină, o femeie experimentează o mulțime de schimbări și senzații noi. În timp ce unele îi aduc satisfacție, altele s-ar putea să îi dea motive de îngrijorare. Una dintre aceste frici ține de dimensiunea burticii, care diferă de la o femeie la alta în funcție de parametrii individuali. Multe viitoare mămici se tem că mărimea mică a burticii ar putea indica o problemă de sănătate a copilului.
Regula importantă pe care ar trebui să o rețină fiecare femeie însărcinată este că nu mărimea burții este cea care determină gradul de dezvoltare a bebelușului, deci nu ar trebui să existe niciun motiv de îngrijorare referitor la acest aspect.
Dacă la ecografie medicul îți spune că bebelușul se dezvoltă așa cum trebuie și toți parametrii sunt normali, atunci nu ar mai trebui să-ți faci griji, pentru că totul este în regulă.
Mărimea burticii nu este dată numai de mărimea copilului. Dacă ești înaltă și ai un tonus muscular bun, va părea că ai o burtică mică. Un făt de exact aceleași dimensiuni și greutate purtat de o mămică mai mică va genera impresia unei burtici mari.
În sarcină este important să fii liniștită, n-are nici un rost să te compari cu alte graviduțe, pentru că fiecare sarcină este diferită.