mamaplus

”Am rămas însărcinată de două ori în decurs de o săptămână!”: Cum s-a întâmplat minunea?

-
//
19.08.2021

Chiar dacă are acum doi copii în vârstă de un an, femeia nu a crezut că va deveni mamă vreodată, iar la gemeni nici nu îndrăznea să se gândească. Ei bine, minunea s-a întâmplat! Kimberley Tripp (35 de ani) din Australia mărturisește că a rămas însărcinată de două ori în decurs de o săptămână – unul dintre copii a fost conceput prin intermediul fertilizării in vitro, iar cel de-al doilea copil, pe cale naturală, scrie publicația The Sun.

La vârsta de 15 ani Kimberley a fost diagnosticată cu sindromul ovarelor polichistice și medicii erau sceptici cu privire la o posibilă sarcină în viitor. Cu toate acestea, femeia nu și-a pierdut speranța și și-a urmat mereu visul că va deveni mamă într-o bună zi.

După ani buni în care au încercat, împreună cu soțul său, să conceapă un copil pe cale naturală, Kimberley avea două idei: să renunțe la visul său sau să recurgă la procedura FIV.

După patru proceduri FIV și mii de dolari cheltuiți, Kimberley a primit vestea mult așteptată că este însărcinată în urma transferului unui singur embrion. Bucuria ei s-a transformat într-un sentiment și mai puternic atunci când medicul i-a spus că va avea gemeni. Spre surprinderea ei și a echipei de medici, unul dintre copii a fost conceput pe cale naturală în aceeași săptămână în care femeia făcuse procedura FIV.

Kimberley este acum mama a doi băieți în vârstă de 15 luni, pe care i-a numit Leo și Patrick.

”De când mă țin minte mi-am dorit să devin mamă. Visam să mă căsătoresc și să am o familie cu minim doi copii! La 15 ani medicii mi-au spus că nu voi putea să rămân însărcinată niciodată. Eram distrusă moral, dar nu mi-am pierdut speranța nicio clipă...”, mărturisește femeia.

Fenomenul numit superfetație apare atunci când, în timpul unei sarcini existente, apare o a doua sarcină. Copiii născuți în urma superfetației sunt considerați gemeni, pentru că se nasc la același termen de sarcină.

mamaplus