Sarcina este una dintre cele mai frumoase experiențe din viața unei femei, nu-i așa? Dar, de asemenea, nu putem ignora faptul că a concepe și a rămâne însărcinată nu este ușor pentru toate femeile. Conform științei, există o mulțime de semne pe care corpul tău le trimite pentru a te atenționa că ești în cea mai fertilă perioadă a vieții și gata pentru a îmbrățișa o nouă etapă din viața ta.

Cicluri menstruale foarte regulate

Dacă ești una dintre acele femei ale căror cicluri menstruale funcționează ca un ceas, fără perturbări sau întârzieri, consideră-te binecuvântată în ceea ce privește fertilitatea. De fapt, a avea simptome regulate ale sindromului premenstrual (chiar dacă nu e plăcut) poate fi un indicativ pentru funcționarea corectă a corpului. Pe de altă parte, dacă ai perioade neregulate, te confrunți cu dureri pelvine cronice și chinuitoare, poate fi un indicator că ceva nu funcționează bine în sistemul tău reproductiv sau hormonal. Poate indica, de asemenea, semne de endometrioză sau infecții ovariene de orice fel, care ar trebui îngrijite imediat.

Forma corpului tău este asemănătoare unei pere

Un tip de corp curbat, asemănător unei pere, este definit în mod vizibil de „sânii și pelvisul bine dezvoltate”, care este o indicație a glandelor hormonale care funcționează bine. De fapt, acesta este un semn important că sistemul reproductiv funcționează bine și că problemele de fertilitate s-ar putea să nu te lovească. Deși acest lucru nu înseamnă că sânii mari sunt singurul semn de a fi foarte fertilă, este doar una dintre măsurile care promovează o fertilitate bună.

Ai mai fost gravidă, în ciuda faptului că ai utilizat anticoncepționale

Pentru femeile care sunt extrem de fertile, sarcina poate avea loc în ciuda faptului că folosesc orice formă de control al nașterii. În timp ce astfel de sarcini accidentale nu se întâmplă întotdeauna, este un semn bun că ești foarte fertilă și sănătoasă. Consideră că este un fel de efect secundar pozitiv!

Din punct de vedere medical, totul este bine

A fi bine din punct de vedere medical, urmarea unei diete și stil de viață bune sunt condiții prealabile pentru fertilitate. Dacă ai reușit să menții o sănătate bună, să faci exerciții fizice și să practici o îngrijire și igienă consecvente, ești pe drumul cel bun. Femeile care urmează aceste măsuri simple au mai puține șanse să evite pericolele și accidentele de fertilitate, deși există întotdeauna excepții.

Ai un simț al mirosului accentuat

Potrivit experților, femeile aflate la ovulație au cel mai accentuat simț al mirosului și sunt mai sensibile la feromoni, de obicei în a doua jumătate a ciclului menstrual. Un ciclu bun de ovulație implică faptul că femeile sunt mai predispuse să rămână însărcinate și să fie mai fertile decât altele. Relație ciudată, dar totuși adevărată!

Ai o secreţie vaginală clară

Se spune că femeile sunt cele mai fertile la mijlocul ciclului menstrual și este frecvent ca ele să observe o  secreţie vaginală de mucus limpede, de obicei inodoră. Acesta este de obicei un semn bun că, colul uterin facilitează mișcarea și implantarea ușoară a spermei, ceea ce este util în etapa de concepție timpurie. O bună producție de estrogen este, de asemenea, un semn că sistemul hormonal produce estrogen în cantități mari, utile, ceea ce susține o sarcină sănătoasă.

Important: Aceste informații nu înlocuiesc vizita la medicul ginecolog și consultațiile medicale de rigoare.