Teoria potrivit căreia ”cel care ajunge primul este și câștigător”, ține de domeniul trecutului. O imagine a dat peste cap toate ideile și teoriile anterioare privind procesul de fecundare și demonstrează că, de fapt, ovulul alege spermatozoidul și nu invers. Mai mult, și un studiu publicat în jurnalul American Naturalist vine să confirme ideea că ovulul alerge spermatozoidul care îl va fecunda.

În cadrul unui studiu publicat în jurnalul American Naturalist, profesorul Don Levitan a investigat originile modului în care este înţeleasă, din punct de vedere ştiinţific, reproducerea sexuală. 

Conform Phsy, el a analizat dacă spermatozoizii concurează pentru fecundare sau dacă ovulul poate să aleagă ce spermatozoid preferă. 

Levitan a realizat analize de paternitate asupra ovulelor fertilizate pentru a detecta numărul de spermatozoizi individuali din probe. Acesta a ajuns la concluzia că spermatozoizii de la mai mulţi masculi concurează pentru a fertiliza singuri ovulul, în acelaşi timp ovulul pare să aleagă spermatozoidul preferat dintr-un grup. 

Imaginea cu momentul fecundării ovulului a fost surprinsă în anul 2018 de către Render Burger pentru lucrarea sa 3FX Inc.

mamaplus