Oamenii de știință fac dezvăluiri neașteptate și afirmă că expunerea la lumina solară poate crește de trei ori șansa unei femei de a rămâne însărcinată. Rata de fertilizare, si calitatea ovulelor femeii, dar si  spermei barbatului crește prin expunere la lumina soarelui.

Cercetătorii au studiat rezultatele FIV la 6.000 de femei pe o perioadă de șase ani și le-au analizat alături de condițiile meteorologice din luna înainte ca femeile să înceapă tratamentul. În perioadele cele mai puțin însorite, natalitatea a fost de 14 la sută, dar această cifră a crescut la 29 la sută atunci când vremea s-a îmbunătățit.

Dr. Frank Vandekerckhove, un cercetător belgian a prezentat studiul la Societatea Europeană de Reproducere Umană și a declarat conferinței că lumina soarelui, temperaturile ridicate și absența ploii au făcut tratamentele mai eficiente. El a adăugat că desi studiul a implicat paciente care au recurs la FIV,  rezultatele se aplică și femeilor care doresc să rămână însărcinate fără asistență. 

”Adesea, toate cele necesare sunt elementele de bază. Anume, o alimentație sănătoasă, fără fumat, reducerea alcoolului, relaxare, soare, fii fericită și pozitivă și, bineinteles, bucură-te cât mai des de relații sexuale.”, afirmă cercetătorul.

Lumina solară ajută, de asemenea, fertilitatea bărbaților, a arătat un alt studiu recent.

Cercetările au relevat că spermatozoizii sunt mai activi în lunile calde ale anului și de două ori mai activi în iulie și august față de ianuarie. Aceasta înseamnă că ziua lunii în care ovulați poate varia semnificativ. Majoritatea femeilor nu ovulează exact la mijlocul perioadei. Cu atâta variabilitate, poate fi dificil pentru o femeie să-și găsească zilele de fertilitatea maximă. Puteți folosi și teste de ovulație înainte de a fi efectiv gata să rămâneți gravidă. Testele de ovulație vă ajută să identificați creșterea lunară a hormonului luteinizant.