Multe femei utilizează spălăturile vaginale (cel mai adesea cu bicarbonat de sodiu), pentru a creşte probabilitatea de concepție. Cu toate acestea, din punct de vedere ştiințific şi practic, creşterea probabilității de concepere prin această metodă nu este justificată.

Mediul acid creat de microflora vaginală normală este optim pentru spermatozoizi. Din aceste considerente, orice interferență cu funcționarea normală a vaginului (inclusiv, utilizarea spălăturilor vaginale) poate doar să reducă şansele de a rămâne însărcinată.

În multe comentarii pe rețelele sociale de tipul “cum am rămas însărcinată după spălături cu bicarbonat de sodiu”, puteți observa că femeia rămâne însărcinată după mai multe luni de încercări, peste un timp îndelungat după începerea aplicării spălăturilor. Aceste cazuri “de succes” pot să fie considerate drept o coincidență.

După cum ştiți, în cazul multor cupluri sănătoase conceperea unui copil durează de la câteva luni până la un an.

Dacă aveți probleme cu conceperea – nu utilizați spălăturile vaginale. Pentru a înțelege dacă aveți sau nu Dvs. (sau partenerul Dvs.) probleme legate de capacitatea de a concepe un copil, este nevoie de un set de investigații medicale pe care le poate face un medic ginecolog-obstetrician.