mamaplus

Olga Manciu, detalii neștiute despre a doua sarcină: ”A fost gemelară, dar unul din copii nu s-a dezvoltat”

-
//
11.03.2020

Mamă a trei copii și influencer de succes, Olga Manciu a împărtășit în premieră câteva detalii din experiența sa de mămică, inclusiv dorința de a face o intervenție plastică la nivelul abdomenului, pentru că are diastază abdominală. În cadrul emisiunii ”Doctorii”, Olga a deschis câteva paranteze, astfel încât mamele care se confruntă cu aceeași problemă s-ar putea să se regăsească și să afle câteva informații utile.

”Când m-am ridicat din pat prima dată după ce am născut gemenii, am simțit cum s-a lovit ceva de picioare. Atunci când m-am uitat în jos, mi-am dat seama că era piele, foarte multă piele. Am fost nevoită în prima perioadă să o aranjez în lenjerie. Pentru o fată tânără de 21 de ani era un pic jenant, dar m-au ajutat foarte mult metodele bunicilor noastre, chiar dacă medicii dezaprobau asta. Mama a insistat să mă lege cu prosop, cum se făcea înainte... După o perioadă, pielea s-a retras, dar am observat că atunci când stăteam culcată pe spate, se forma o gaură între mușchi. Credeam că era un aspect normal a unei burtici după sarcină. După multe analize și infromații pe care le-am citit, am realizat că de fapt era vorba despre o ruptură de mușchi sau diastază abdominală.”, povestește Olga în interviu.

Chiar dacă la prima vedere ar părea că problema era de ordin fizic, Olga spune că de fapt acest moment a afectat-o mai mult emoțional.

”Chiar dacă soțul m-a susținut mult atunci și mi-a zis că nu vede o problemă în aspectul abdomenului meu, eu nu mă simțeam bine cu asta. M-am gândit la operație plastică – să-mi fac burta, sânii... După care, m-am liniștit un pic pentru că m-am gândit la posibilitatea de a mai avea un copil, chiar dacă părea ireal după nașterea gemenilor. Așa s-a întâmplat că a apărut Vlăduț în viața noastră și mă bucur că intuiția nu m-a dat de gol. După asta situația s-a ameliorat și nu mai sunt atât de jenată. M-am consultat cu un medic plastician care mi-a spus că pe lângă diastaza abdominală mai am și o hernie care crescuse pe interior.”, mai mărturisește tânăra mămică.

mamaplus

Olga Manciu a povestit în premieră și cum a decurs cea de-a doua sarcină, menționând un detaliu despre care nu a mai vorbit anterior.

”În cazul meu, pot să vă zic că și a doua sarcină a fost gemelară, doar că din păcate unul din copii nu s-a dezvoltat și presupun că am toate șansele și a treia oară să fie doi... De aceea mă tem să fac acum abdominoplastie”, spune ea.

Medicii de specialitate însă o contrazic însă și susțin că în cazul intervenției de abdominoplastie, perioada de recuperare până la următoarea sarcină este de doi ani, respectiv femeile în cauză nu ar trebui să-și facă griji în acest sens.