mamaplus

O femeie de 50 de ani a născut gemeni după 11 ani de încercări de fertilizare in vitro

-
//
24.11.2021

Dorința de a deveni mamă este mai presus de orice stereotipuri! Este și cazul unei femei din Australia care a mers până în pânzele albe pentru a-și vedea visul împlinit. Manda Epton a născut două fetițe gemene la vârtsta de 50 de ani. Chloe și Freya au venit pe lume după 11 ani în care mama lor a făcut mai multe încercări de fertilizare in vitro.

Manda a luat decizia de a deveni mamă singură la 39 de ani, după ce relația de câțiva ani cu fostul partener s-a destrămat. Femeie și-a dorit foarte mult să dea naștere unui copil, însă primele tentative de a rămâne însărcinată, prin metota FIV (Fertilizarea in vitro), au eșuat. Mai târziu, un psihoterapeut i-a spus, la 43 de ani, să accepte că nu va fi niciodată mamă. 

Cu toate acestea, Manda Epton nu a renunțat la visul ei. În 11 ani, femeia spune că a cheltuit aproximativ 40.000 de lire sterline.

Creatoarea de modă a suportat 23 de tratamente de fertilizare in vitro, iar înainte de trei avorturi spontane, ea le-a născut în cele din urmă pe fiicele sale Chloe și Freya. Medicii au folosit ovule și sperma de donatori, de la o clinică din Africa de Sud.

În prezent, fetițele ei au 3 ani, iar Manda se bucură din plin de viață de mămică. Ea spune că un părinte mai în vârstă este mult mai răbdător și mai dedicat. Spre exemplu, ea spune că nu petrece atât de mult timp pe telefon, cum o fac mămicile tinere. 

mamaplus

„M-am luptat cu avorturile spontane și o parte din mine a vrut să renunțe, dar îmi doream foarte mult copii. M-am gândit chiar și la adopție, dar lista de așteptare era de șapte ani, iar femeile singure erau la capătul listei”, mărturisește femeia.

Manda a născut gemenele la 50 de ani, prin cezariană, în august 2018, după o sarcină relativ sănătoasă.

„Mi-a fost destul de rău în primele cinci luni de sarcină și am avut vărsături non-stop, iar fiind o femeie mai în vârstă, am avut nevoie de o mulțime de injecții care să mă ajute. Dar ambele mele fete au ieșit perfect sănătoase.”, a mai povestit Manda Epton.

mamaplus