mamaplus

Nata Albot, despre scutecele lavabile: ”A fost îngrozitor. Oribil chiar aș spune”

-
//
04.02.2020

Despre scutecele lavabile sau reutilizabile se vorbește foarte mult în rândul mămicilor care caută alternative pentru scutecele din plastic. Chiar dacă au un avantaj minunat – sunt prietenoase cu mediul înconjurător – scutecele lavabile ascund și câteva dezavantaje. Unul dintre acestea ține de faptul că scutecele reutilizabile nu sunt suficient de rezistente la umezeală, iar scurgerile accidentale sunt inevitabile. Nata Albot se confruntă cu aceeași problemă și și-a împărtășit experiența de mămică în mediul online.

”Noaptea asta am zis să îi pun lui Noah primul scutec lavabil și vreau să vă spun că a fost îngrozitor, chiar oribil! Mie îmi pare rău că cei care promovează aceste produse nu vorbesc despre toate condițiile de utilizare, pentru că băiețelul meu s-a trezit la un moment dat într-o bâltoacă de pipi.

Nu știu pentru ce vârstă este acest scutec lavabil și în ce condiții trebuie purtat, dar noaptea cu siguranță nu rezistă.

Poate ar fi bine ca micuțul noaptea să nu consume deloc lapte sau să fie foarte mic și să facă puțin pipi. Un alt lucru ar fi că dacă tot se trezește noaptea – să-i dați lapte și să-i schimbați scutecul pe interior – acel prosopel care trebuie schimbat pe unul nou, pentru că o noapte întreagă nu rezistă.

Așa a fost noaptea asta, eu m-am trezit pe la ora 3:00 și tare greu am adormit înapoi. Am schimbat scutecul, lenjeria de pat. Așa nu mai merge... Cred că scutecele lavabile trebuie recomandate pentru o anumită vârstă și în anumite condiții sau dacă nu m-am priceput eu să le folosesc, poate alte mame știu care e secretul?”

Menționăm că Noah, fiul mai mic al Natei Albot, are un an și 4 luni.

mamaplus