O echipă de medici de la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie "Elena Doamna" din Iaşi a efectuat o operație de cezariană unei paciente în vârstă de 25 de ani. Potrivit medicilor, este cea de-a şasea intervenție de acest gen suferită de femeie pe parcursul a zece ani. Tânăra, care a devenit mamă prima oară la 15 ani, a adus acum pe lume încă un copil, un băiețel sănătos, de aproape patru kilograme.

Managerul Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie "Elena Doamna" din Iaşi, Gabriel Marinescu, a declarat că femeia a născut primul său copil la vârsta de 15 ani, toate naşterile de până acum fiind efectuate prin operație cezariană.

"În Maternitatea noastră, echipa operatorie formată din specialişti a efectuat cea de-a şasea operație de cezariană prin care a născut un băiețel sănătos de 3,94 kg. 

Atât mama cât şi copilul au o evoluție bună. Pentru echipa operatorie cazul a fost o provocare deoarece este prima pacientă care a suferit şase operații de cezariană, toate fiind efectuate în Maternitatea noastră. Numărul maxim de astfel de intervenții chirurgicale recomandat de literatura de specialitate este de trei. 

Dacă sunt mai multe, riscurile operatorii şi post operatorii cresc", a declarat managerul Maternității ''Elena Doamna'', Gabriel Marinescu.