mamaplus

Imagini emoționante cu o mămică neonatolog care tocmai și-a adus pe lume copilul

-
//
13.09.2021

Un fotograf a surprins cel mai incredibil moment al nașterii, când o asistentă de la neonatologie, care a născut, a decis ca persoana care îi face controlul postnatal copilului să fie chiar ea, cea care i-a dat viață. 

Alexandria Mooney este fotograf specializat pe nașteri care a fost martoră la peste 100 de astfel de evenimente pline de emoție. Însă cel mai emoționant moment pentru ea a fost momentul când a născut Chelsea Herpstreith.

Chelsea și-a adus pe lume băiețelul pe nume Julien în St. Louis, Missouri, SUA, pe 25 august cu câteva minute înainte de miezul nopții. Dar, în loc să fie epuizată ca orice mamă după naștere, curjoasa mămică a intrat direct în modul de asistentă de neonatologie și și-a examinat cu atenție și profesionalism propriul nou-născut.

mamaplus

Fotografiile care au surprins momentul au făcut înconjurul lumii și au devenit repede aclamte de toate mămicile din lume, pentru curajul și stăpânirea de sine a proaspetei mămici.

”Voi lăuda această mămică pentru o secundă ... pentru că în peste 100 de nașteri pe care le-am pozat, nu am documentat niciodată așa ceva! Asta este ce face această mamă la muncă în fiecare zi. Este una dintre cele mai grozave asistente pe care le-am cunoscut, și jobul ei este să aibă grijă de bebeluși nou-npscuți, pufoși și drăgălași imediat după ce și-au făcut debutul pe acest pământ. Le ascultă inimoarele, le măsoară circumferința capului, îi cântărește, le pune etichete cu numele lor, le ia amprentele micuțe de la piciorușe ... și multe altele!

Pe când stăteam de vorbă cu ea cu o zi înainte de naștere, mi-a spus că ăși dorește să facă examenul neonatal chiar ea și mi-am spus Doamne, asta este absolut uimitor! Pe când își consulta băiețelul a spus doar că se simte bizar să facă asta fără să poarte mănuși. Am fost cu adevărat privilegiată să fiu invitată la această naștere și să am onoarea de a documenta acest moment unic. Nașterea este atât de incredibilă!”, scrie Alexandria Mooney pe contul ei de Facebook.

mamaplus

Ce se întâmplă la primul consult al nou-născutului?

Imediat după naștere nou-născutul este preluat de medicul neonatolog care îi va face o evaluare completă, după ce acesta este curățat de stratul de secreții cu rol protector cu care a fost acoperit în uterul mamei:

  • Se măsoară lungimea bebelușului și circumferința capului
  • Ochii bebelușului sunt atent analizați pentru depistarea unor eventuale semne de infecție și cataractă
  • Se observă gura, pentru absența sau scindarea valului palatin
  • Se verifică frontanelele, oasele elastice ale capului
  • Se ascultă inima și plămânii
  • Se asigură că ficatul și rinichii sunt la locul lor
  • Membrele sunt verificate de posibile malformații
  • Se studiază organele genitale pentru a verifica dacă s-au dezvoltat corect
  • Se ia o mică probă de sânge din călcâi pentru a se depista eventuale afecțiuni (toți copiii sunt testați de fenilcetonurie - retard mental sever, fibroză chistică, galactozemia - leziuni nervoase, suferința a altor organe sau de hipotiroidism congenital)
mamaplus
mamaplus