Ca orice intervenție chirurgicală, o naștere prin cezariană are complicații și riscuri. Multe proaspete mămici se confruntă cu constipație după naștere. Postpartum, mișcările intestinale lente sunt adesea cauzate de fluctuațiile hormonale sau de o cantitate inadecvată de lichide sau fibre în dietă. Una dintre cauzele constipației este cea psihologică. Multe femei care au născut se tem de durere sau de ruperea cusăturilor. Încercați una dintre soluțiile naturale de mai jos pentru a vă ușura mișcările intestinale, astfel încât să nu faceți eforturi prea mari.

Constipația după naștere nu ar trebui să dureze mai mult de trei-patru zile, dar poate fi foarte incomodă. Mulți medici vă vor prescrie un sirop de scaun sigur pentru alăptare imediat după naștere pentru a vă ajuta cu constipația.

Mișcare

Dacă puteți să vă mișcați, faceți acest lucru de mai multe ori pe zi. Încercați să măriți timpul cu câteva minute în fiecare zi. Mișcarea poate ajuta și cu gazele și balonarea. De asemenea, întrebați medicul despre câteva întinderi ușoare pe care le puteți adăuga la rutina zilnică de mișcare.

Lichide

Beți un pahar de apă caldă cu suc de lămâie în fiecare dimineață. De asemenea, beți ceaiuri din plante în timpul zilei, cum ar fi ceaiul de mușețel sau de fenicul. Feniculul este cunoscut pentru că ajută la creșterea producției de lapte matern. De asemenea, ar putea ajuta cu gazele și balonarea. Beți apă pe tot parcursul zilei, dar evitați apa rece. În schimb, încercați apă la temperatura camerei sau chiar călduță.

Prune uscate

Prunele uscate sunt cunoscute pentru a ajuta la ameliorarea constipației. Adăugați câteva în rutina zilnică a micului dejun. Le puteți mânca în cereale calde sau puteți bea suc de prune sau de pere. Asigurați-vă că includeți multe fibre în mese, atât cele solubile din fructe și legume, cât și cele insolubile, cum ar fi cele din cerealele și pâinea integrală.

Odihnă

Odihniți-vă din plin pentru a vă ajuta organismul să se recupereze după operație. Alimente bogate în fier Multe vitamine prenatale sunt bogate în fier. Dar dacă suplimentele de fier agravează constipația, încercați alimente bogate în fier, inclusiv pui, carnea roșie, legume cu frunze închise la culoare și fasole.

Și anxietatea poate duce la constipație. Faceți-vă timp în timpul zilei pentru a face respirație profundă și meditație.