mamaplus

Cum are loc nașterea prin cezariană? Dr. Elena Parpauț a publicat imagini exclusive

-
//
25.05.2022

Atunci când o viitoare mămică nu este în condiția fizică necesară pentru a-și aduce pruncul pe lume pe cale naturală, medicul ginecolog-obstetrician îi va recomanda nașterea prin cezariană. Chiar dacă în jurul acestui tip de naștere s-au iscat multe controverse, cezariana salvează anual mii de vieți în diverse colțuri ale lumii. Intervenția chirurgicală este una complexă și presupune efectuarea unei incizii pe peretele abdominal anterior și al uterului. 

Din categoria femeilor însărcinate cărora li se recomandă nașterea prin cezariană sunt cele cu bazin strâmtat gradul II-III, placenta praevia, sarcină multiplă, două şi mai multe cezariene în trecut sau poziția transversă a fătului. 

Medicul ginecolog-obstetrician Elena Parpauț susține că din ce în ce mai multe nașteri au loc prin cezariană, însă acest lucru nu înseamnă că operațiile sunt simple. Ca orice operație și cezariană implică foarte multe riscuri și posibile complicații. De regulă, cezariana implică o recuperare mai grea decât nașterea vaginală.

”După operația de cezariană este foarte important să te ridici și să mergi cât de repede poți. Pacienta se ridică din pat peste 6 ore. Cu cât vei face mișcare mai repede, cu atât recuperarea va fi mai rapidă și durerile vor dispărea. La început vei avea nevoie de ajutor când te vei ridica din pat și vei face primii pași, însă în 1 zi ar trebui să poți să te ridici singură. Durerile sunt absolut normale. Totuși este vorba despre o operație.”, punctează medicul ginecolog-obstetrician.

Dr. Elena Parpauț a publicat și un filmuleț exclusiv surprins în sala de nașteri, în timpul unei cezariene. Venirea pe lume a copilului este un adevărat miracol!

Atenție! Urmează imagini care vă pot afecta emoțional!