mamaplus

Cristina Gheiceanu a povestit în premieră cum a născut: ”Îmi era frică și plângeam...”

-
//
24.02.2020

Deși natura controlează majoritatea aspectelor legate de momentul nașterii, uneori este necesară inducerea travaliului, dacă medicul care supraveghează sarcina decide că este benefic atât pentru mamă, cât și pentru copil ca nașterea să aibă loc mai devreme. Asta s-a întâmplat și în cazul prezentatoarei Cristina Gheiceanu care a povestit în premieră despre modul în care a adus-o pe lume pe fiica sa Adela. Ea spune că era foarte îngrijorată când a auzit că va fi naștere indusă, însă acum le asigură pe femei că acest proces este absolut normal, mai ales dacă au alături un medic bun.

”Am avut o naștere indusă sau provocată medicamentos, dar nu este atât de îngrozitor cum spun unele femei. Îmi aduc aminte că eram în săptămâna 39 de sarcină și aveam o întâlnire cu medicul. Atunci când m-a întrebat cum mă simt, i-am zis că unicul disconfort ar fi mâncărimile la nivelul pielii – pe brațe, pe picioare. Dar, mă gândeam totuși că este din cauza apei sau a fătului aflat în continuă creștere.

Medicul însă mi-a zis să fac imediat o analiză de sânge, pentru că avea niște suspiciuni nu prea bune.

Mi-a zis că mă sună după ce primește rezultatele și probabil că voi avea o naștere indusă. M-am speriat, pentru că am auzit o mulțime de povești despre asta și toată lumea scria că e dureros. Oricum, mi-am zis că mă voi descurca. Țin minte că eram la duș când m-a sunat medicul. Eram emoționată, iar când i-am răspuns, mi-a zis că rezultatele nu sunt bune, pentru că ficatul elimina o anumită substanță în organism și ar fi bine ca timp de 2 ore să fiu gata pentru naștere.

Am început să plâng și îi spuneam lui Ovidiu că nu vreau să nasc, mi-e frică și chiar sunt ok să am în continuare burtica.

Am mers la spital, mi-au dat pastilele pentru a induce nașterea. Partea cea bună este că întreg procesul se desfășoară rapid. Au fost în total 5 sau 6 ore de travaliu și naștere, per ansamblu. Dar a fost foarte intens, pentru că am avut din start contracții foarte dureroase. Bineînțeles că e mai bine să ai o naștere normală, dar sunt anumite cazuri când ai nevoie urgentă de astfel de intervenții.”, a povestit Cristina pe Instagram.

mamaplus

Tânăra mămică a mai adăugat că deși și-a dorit să atenueze intensitatea durerilor cu ajutorul anesteziei epidurale, s-a răzgândit în ultimul moment.

”Nu știu ce era în capul meu, așa că am născut fără epidurală. M-a ajutat cât de cât masca de oxigen și cada cu apă. Oricum, la final cred că eram pe altă lume, nu mai gândeam rațional.”

Menționăm că Cristina Gheiceanu a devenit mămică pe 3 martie 2019.

mamaplus