Variațiile de temperatură sunt semne clare că toamna îşi intră în drepturi, iar de la sfârşitul acestei săptămâni, se anunță vreme rece. De la 28 de grade vom ajunge la o maximă de doar 16-17 grade în timpul zilei și înghețuri la suprafața solului pe timp de noapte. Specialiştii ne recomandă să fim atenţi la oscilaţiile de temperatură și ne propun câteva remedii pentru întărirea imunității. 

mamaplus

Oscilaţiile de temperatură ne slăbesc sistemul imunitar. În mod normal, organismul se adaptează la schimbările de temperatură în două săptămâni, iar o imunitate slăbită face ca organismul să contacteze mult mai uşor virusurile răspândite în aer. Aşa se face că, atunci când temperaturile sunt ba mici, ba mari, răcim mai repede decât dacă temperaturile ar fi constante. Pe lângă răceală, variaţiile de temperatură ne fac mult mai vulnerabili în faţa virozelor şi a altor afecţiuni respiratorii. Ce să faceți pentru a vă proteja?

  • Spălaţi-vă pe mâini sau folosiţi geluri antibacteriene pentru a omorî bacteriile şi germenii contactaţi de pe obiectele murdare.
     
  • Nu vă schimbaţi vestimentaţia groasă chiar dacă într-o zi temperaturile sunt mai ridicate. Un organism obosit este vulnerabil în faţa bolilor şi se adaptează mai greu la schimbările de temperatură.
     
  • Dormiţi suficient! Un somn de 7-8 ore pe noapte ajută organismul să se refacă după toate agresiunile la care a fost supus peste zi.
     
  • Mâncaţi bine! Când este frig, aveţi nevoie de o alimentaţie bazată pe legume, fructe, peşte şi carne. Aceste alimente furnizează organismului vitaminele, mineralele, antioxidanţii şi nutrienţii de care are nevoie pentru a face faţă cu brio şocurilor termice.
     
  • Consumați alimente bogate în Vitamina D: somonul, macroul, tonul, sardinele, gălbenuşul de ou, ficatul de vită, cerealele, nucile, merele, lactatele etc. Dacă nici acestea nu sunt suficiente, puteţi apela la suplimentele alimentare cu vitamina D.

Sursa