Amintește-ți cum era la tine acasă! Dacă tatăl tău nu se sfia să-și împacheteze hainele, să spele vasele și chiar să șteargă cu mopul, cu siguranță că ai pentru ce-i mulțumi. Iar datorită unui studiu, știm că tații care fac curat în casă au fiice de succes.

mamaplus

Acest lucru a fost definit de un grup de cercetători, după analizarea detaliată a atitudinilor, aspirațiilor și succeselor realizate de diferiți oameni. Se pare că tații care contribuie la treburile casnice au fiice mai ambițioase.

Trebuie remarcat faptul că mama nu încetează să fie o figură importantă, dar învățăturile tatălui influențează în mod semnificativ convingerile copilului în viitor. Rezultatul a fost că femeile care au avut tați ce au făcut curat în casă au ales cariere neobișnuite, grele, dar foarte bine remunerate.

Nu același rezultat au obținut fetele ai căror tați nu s-au implicat în treburile casnice, dar au impus fiicelor obligații zilnice. Iar fetele care au rămas cu ideea că doar mama este cea care face curat, aleg locuri de muncă unde speră ca altcineva să le facă treaba.

„Acest studiu este important deoarece sugerează că egalitatea sexelor în casă poate fi singura modalitate de a inspira femeile tinere să se uite la carierele de unde au fost, în mod tradițional, excluse”, este părerea psihologului Alyssa Croft.

Este o învățătură simplă: munca în echipă și, mai presus de toate, egalitatea de sexe. Astfel, fetele cresc cu ideea că toată lumea poate, că trebuie să muncești din greu și că nu se întâmplă nimic dacă tatăl decide să spele vasele.

Sursa