Chiar dacă gătim cu plăcere, mirosurile pe care le lăsăm în urmă nu sunt întotdeauna din cele mai plăcute. Iată câteva trucuri că să le îndepărtăm rapid!
Începem cu frigiderul. Curățați rafturile frigiderului cu apă și oțet. Într-un colț al frigiderului lăsați un pahar cu bicarbonat, pentru absorbția mirosului. Nu aruncați pachetul gol de cafea: plasați-l în frigider, acesta va absorbi mirosurile neplăcute.
Combateți mirosul cuptorului cu microunde, dezinfectîndu-l sistematic cu apa si oțet. Pentru o curățare mai eficientă, stoarceți o jumătate de lămîie într-un pahar cu apă clocotită si plasați în interior pornind cuptorul pentru 2 minute, apoi ștergeți cu o cârpă.
Dacă doriți să diminuați consecințele mirosului de prăjit, înainte de a începe să prăjiți, adăugați o coajă de lămâie în tigaia cu ulei sau puteți tăia un măr și aplicați o bucată de felie în uleiul de gătit, când se înnegrește înlocuiți cu o felie nouă. Desigur, închideți ușile pentru a izola bucătăria și deschide-ți toate ferestrele astfel încât schimbul de aer să favorizeze ventilația mediului: dupa ce ați terminat prăjirea spălați imediat vasele folosite și aragazul. Dacă mirosul este deosebit de persistent, fierbeți o oală de apă cu oțet sau o coajă de portocală.
Pentru o rutină zilnică de curățare, umpleți un recipient de pulverizare cu apă, oțet alb și câteva picături de ulei esențial: o soluție utilă pentru curățarea cu succes a plăcilor și îndepărtarea mirosurilor din bucătărie. Puteți alege arome precum eucalipt sau ulei esențial de lămâie.