Din luna martie a acestui an, de când s-a luat decizia de trecere la învățământul online pe o perioadă nedeterminată, zeci de mii de elevi din Chișinău se confruntă cu o serie de provocări zilnice. În timp ce unii elevi spun că majoritatea lecțiilor nu se desfășoară așa cum ar trebui din cauza conexiunii proaste la internet, alți copii spun că orele online sunt deseori întrerupte de indivizi care își expun organele genitale în fața lor. Despre această situație delicată au vorbit mai multe mame cunoscute publicului de la noi, iar astăzi și prezentatoarea TV Lilu Ojovan și-a povestit experiența personală cu lecțiile online ale fetiței sale care studiază în clasa întâi.

”Amelie astăzi a început din nou să plângă și nu voia să intre online la ore. Copilul acesta atât de tare voia la școală, iar în vacanța de iarnă mă întreba câte zile au mai rămas până când va merge iarăși la școală.”, mărturisește Lilu pe profilul său de Instagram.

Prezentatoarea TV spune că, școala online distruge psihicul copiilor, iar mai grave sunt cazurile când pedofilii își fac de cap online în grupurile de clasă.

”Ce se întâmplă acum asta nu-i școală, mai ales pentru copiii de clasa întâi, care trebuie să țină pixul în mână, care trebuie să aibă interacțiune reală cu un profesor.”, mai subliniază tânăra mămică.

Menționăm că primarul capitalei Ion Ceban a declarat în cadrul ședinței operative a Primăriei Chișinău că doar în școlile unde vor fi vaccinați circa 70 % profesori va fi posibilă reluarea studiilor cu prezența fizică la lecții începând cu luna septembrie 2021.

Citește și Sorina Obreja, despre lecțiile online: ”Ori stăm toți acasă, ori ne batem joc de această generație în creștere„